Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Μικροπολιτικά σκέρτσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μικροπολιτικά σκέρτσα

 Διότι ο υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ δεν έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στο έργο της Δικαιοσύνης μέσω Facebook ούτε να προσβάλλει εισαγγελικούς λειτουργούς κάνοντας λόγο για παραστάσεις “λαϊκής απογευματινής”.

Οσο για την παράκληση του κ. Σκέρτσου προς τους διαδικτυακούς του φίλους να εκλάβουν την κριτική που άσκησε στην αγόρευση της εισαγγελέως ως σκέψη και προσωπική άποψη ενός πολίτη και όχι ως παρέμβαση ενός μέλους της κυβέρνησης, μόνο ως μικροπολιτικό σκέρτσο κατόπιν εορτής μπορεί να εκληφθεί μετά την πολιτική αναστάτωση που προκάλεσε το σχόλιό του.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο κ. Σκέρτσος άνοιξε νέους δρόμους στο πεδίο του πολιτικού χαμαιλεοντισμού δίνοντας μαθήματα διαφυγής από δύσκολες και άβολες καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο το κύρος και τη θέση ενός κυβερνητικού στελέχους προσαρμόζοντας τα λεγόμενά του στην πιο βολική ιδιότητα που αυτό διαθέτει.

Γράφει, για παράδειγμα, μια χοντράδα ένας πολιτικός και ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων και επικριτικών σχολίων;

Τι πιο απλό από το να δηλώσει πως το έγραψε ως απλός πολίτης και όχι ως πολιτικός, άρα δεν βαρύνεται ο κομματικός φορέας που εκπροσωπεί ή το κυβερνητικό σχήμα στο οποίο μετέχει.

Τόσο απλά και τόσο επιτελικά, ειδικά αν είσαι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού και πρέπει να διαλύσεις κάθε υποψία πως οι απόψεις σου για την εισαγγελέα μιας πολύκροτης δίκης μπορεί να έχουν τη σύμφωνη γνώμη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν λοιπόν ο κ. Σκέρτσος θέλει να σχολιάζει το κοινωνικό γίγνεσθαι ως πολίτης, ας εγκαταλείψει την υπουργική του θέση και ας επιστρέψει στον ΣΕΒ.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL