Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Μια θέση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Κ. Μπογδάνο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Μια θέση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Κ. Μπογδάνο

Σχεδόν κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και ένα βίντεο - ντοκουμέντο για τις επικίνδυνες πρακτικές που ακολουθεί το Λιμενικό στο Αιγαίο για να αποτρέπει την είσοδο προσφύγων και μεταναστών θέτοντας σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων στη θάλασσα.

Βίντεο που συνήθως έρχονται στη δημοσιότητα από διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συστηματικά αποσιωπούνται τόσο από κρατικές αρχές όσο και από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης.

Κι ενώ τα αρμόδια υπουργεία προτιμούν να τηρούν σιγή ιχθύος για τις καταγγελίες, δεν λείπουν και τα πολιτικά παρατράγουδα από την ακροδεξιά συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας που επιχαίρει και πανηγυρίζει την παράνομη και επικίνδυνη πρακτική της θαλάσσιας αποτροπής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο ανεκδιήγητος δημοσιολόγος που κοσμεί τα βουλευτικά έδρανα της πλειοψηφίας και καλύπτει επάξια το κενό που άφησε η Χρυσή Αυγή, που εσχάτως υπεραμύνθηκε της δράσης του Λιμενικού διαβεβαιώνοντας το ακροδεξιό του ακροατήριο πως “οι βάρκες πλέον γυρνάνε -και θα γυρνάνε- πίσω στην Τουρκία, η εντολή στο Λιμενικό είναι σαφής, η χώρα έπαψε να είναι μια ισλαμολάγνα, νεοαριστερή, λαθροντίσνεϊλαντ”.

Η αλήθεια είναι ότι το πολιτικό ανάστημα του Κ. Μπογδάνου έχει μια τεράστια ευκαιρία στο άμεσο μέλλον να αναδειχθεί και εκτός συνόρων. Και η ανάληψη από τη χώρα μας της προεδρίας τής Επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης το επόμενο εξάμηνο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να εξάγουμε στη Γηραιά Ήπειρο τις απόψεις και τη φιλοσοφία του βουλευτή της Ν.Δ. σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Γιατί είναι πραγματικά κρίμα ο αρμόδιος υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εν όψει της ελληνικής προεδρίας, να ξοδεύει χιλιάδες λέξεις για τη συμβολή της χώρας μας στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να μένει ανεκμετάλλευτο το πολιτικό κεφάλαιο που ακούει στο όνομα Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Κι αν τελικά δεν είναι κρίμα γι' αυτή την κυβέρνηση, είναι σίγουρα κρίμα για τη χώρα μας, για την Ιστορία και τον πολιτισμό αυτού του τόπου η ανάληψη των ηνίων του Συμβουλίου της Ευρώπης να συμπίπτει ιστορικά με την απροκάλυπτη παραβίαση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου όσον αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, όταν μάλιστα αυτό το Συμβούλιο έχει τοποθετηθεί αρνητικά για το πρόσφατο νομοσχέδιο Μηταράκη για το άσυλο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL