Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.4°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.2°C
4 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
29 °C
26.1°C28.8°C
4 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
0 BF 88%
«Μένουμε ασφαλείς»: Σεξισμός, στοχοποίηση και αποκλεισμοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μένουμε ασφαλείς»: Σεξισμός, στοχοποίηση και αποκλεισμοί

Τρία video είδαμε από την Πολιτική Προστασία για την μετά καραντίνα εποχή και τα τρία είναι σεξιστικά και αναπαράγουν αναχρονιστικά πατριαρχικά πρότυπα. Επιπλέον επιδεικνύουν έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας αποκλείοντας από την επίσημη ενημέρωση τις κωφές/ούς και βαρήκοους/ες ανθρώπους αφού δεν διαθέτουν διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Video 1: Η «καλή» αφρατούλα νοικοκυρά Β. Σταυροπούλου μάς δείχνει μπροστά στη σιδερώστρα πώς φτιάχνεται μάσκα στο σπίτι. Video 2: Ο μάτσο άντρας Χ. Λούλης αποτρέπει την κοπέλα του να πάνε στην πλατεία μιλώντας της σαν να είναι ανόητη ή ελαφρόμυαλη ή κάποια που χρειάζεται πατρονάρισμα και καθοδήγηση. Video 3: Η «όμορφη» Κ. Λέχου που έχει φίλους αρνείται να πάει πλατεία γιατί όσοι πάνε «είναι για μάζεμα». Εκτός από τα κλασικά στερεότυπα, εδώ επιπλέον στοχοποιούνται όλοι όσοι «πάνε πλατεία», ενώ εισάγεται η έννοια της ποινικοποίησης για την παραμονή σε αυτήν.

Τα βίντεο αυτά παίζονται στις τηλεοράσεις προσβάλλοντας τη γυναικεία φύση και αξιοπρέπεια καθημερινά. Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον Κ. Μητσοτάκη. Άλλωστε ο ίδιος έχει πει ότι οι γυναίκες είναι για τις δουλειές του σπιτιού.

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων και τα 3.800 dislike, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει το βίντεο με τον Χ. Λούλη. Σειρά πρέπει να πάρουν και τα άλλα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL