Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.9°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
11.3°C16.6°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.1°C27.8°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
4 BF 94%
Τι 'πες τώρα / Δεκάδες κρούσματα φαιοκίτρινης προπαγάνδας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι 'πες τώρα / Δεκάδες κρούσματα φαιοκίτρινης προπαγάνδας

Οι νεαροί που βγήκαν στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής στοχοποιήθηκαν από τα κανάλια ως «ταραξίες», "έμποροι ναρκωτικών" και άκρως επικίνδυνοι για το κοινωνικό σύνολο. Η συνεύρεση των ανθρώπων ονομάστηκε "υπαίθριο πάρτι" και επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ίδια μεταχείριση είχαν και οι συγκεντρώσεις κατά του αντιπεριβαλλοντικού νομοσχεδίου ή των ανθρώπων του Πολιτισμού στο Σύνταγμα, που στοχοποιούνται ως «επικίνδυνες» γιατί δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας. Την ίδια ώρα, ανοίγουν τα σχολεία και εμφανίζονται κρούσματα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ΕΡΤ ζήλεψε τη δόξα του ΣΚΑΪ στην παραπληροφόρηση και τη στοχοποίηση των ανθρώπων του Πολιτισμού που διαδηλώνουν. Στα ιδιωτικά κανάλια, η συχνότητα των λεκτικών τραμπουκισμών κατά δημοσιογράφων από υπουργούς της κυβέρνησης αυξάνεται επικίνδυνα. Ενδεικτικό κρούσμα της εβδομάδας, η επίθεση του Μ. Λαζαρίδη στους δημοσιογράφους στο πάνελ του Κόντρα.

Προσβολές και ειρωνείες δέχονται ακόμα και φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση δημοσιογράφοι. Όποιος τολμήσει δηλαδή να διακόψει τους ακατάπαυστους υπουργικούς μονολόγους στα πάνελ.

Παράλληλα είχαμε και την πρώτη επίθεση σε συνδικαλιστή, στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, που ο Άρης Πορτοσάλτε τον αποκάλεσε σχεδόν τεμπέλη και δειλό που δεν θέλει να πάει στη δουλειά του... «Η θέση που κρατάτε ντροπιάζει το σύνολο των εκπαιδευτικών»! Και όλα αυτά για μια τρίωρη στάση εργασίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα ακόμη σχέδιο στοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επέτειο για τη Μαρφίν. Ξεκίνησε από δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ (Καμπουράκης - Υποφάντης) -καμία έκπληξη- και συνεχίστηκε με το βαρύ πυροβολικό της ακροδεξιάς τάσης της Ν.Δ., Μ. Βορίδη.

«Εκλεκτικές συγγένειες και όμορη σχέση διατηρεί ο κ. Τσίπρας με αυτούς που ευθύνονται με την ευρεία έννοια γι' αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα» είπε «γλυκά» στο Open.

Με διαφορά ύφους αλλά όχι ουσίας και η κ. Μπακογιάννη στον ΑΝΤ1, νωρίτερα, είχε υποστηρίξει πως όποιος δεν ακολουθεί το «πανηγυράκι» που θέλει να στήσει η Ν.Δ. με αφορμή τους νεκρούς της Μαρφίν είναι τουλάχιστον ύποπτος.

Ο νέος διχασμός είναι εδώ. Η κυβέρνηση φρόντισε να βάλει τη διαχωριστική γραμμή σε ένα σημείο που αναίσχυντα θεωρεί πολιτικά προσοδοφόρο στοχοποιώντας την πρώτη μεγάλη μαζική αντιμνημονιακή διαδήλωση της χώρας και βάζοντας εκ των προτέρων απέναντι τους πολίτες που θα πληρώσουν την ύφεση που έρχεται.

Δηλώνει ετοιμοπόλεμη και απαιτεί πειθαρχία. Καλύπτει υπόλογους υπουργούς (Βρούτση - Χρυσοχοϊδη) και πραίτορες στρέφοντας τα πυρά της συλλήβδην κατά του κόσμου που αντιδρά ζητώντας δικαίωμα να αναπνέει...

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL