Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Κανάλια μονοφωνικά και ανεξέλεγκτα με τη βούλα του ΕΣΡ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κανάλια μονοφωνικά και ανεξέλεγκτα με τη βούλα του ΕΣΡ

Η Ν.Δ. προεκλογικά, παρ' όλο που είχε όλα τα ιδιωτικά κανάλια με το μέρος της να πετροβολούν την τότε κυβέρνηση, έβαλλε με μένος κατά της ΕΡΤ μολονότι είχε επιβάλει φυτευτούς δημοσιογράφους σχεδόν σε όλες τις εκπομπές. Σήμερα μπορεί να καμαρώνει ότι την έχει αλώσει ολοκληρωτικά και διαφεντεύει απόλυτα τις πληροφορίες και την ποιότητα της ενημέρωσης.

Από την ΕΡΤ απουσιάζουν σχεδόν ολοκληρωτικά οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και όταν παρουσιάζονται -ως στάχτη στα μάτια του κόσμου-, αυτό διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ενώ ακόμα και στην κεντρική σελίδα του ΑΠΕ οι ειδήσεις που αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ελάχιστες και υποβαθμισμένες.

Παράλληλα, η ΕΡΤ υιοθετεί ως πρότυπο τη δημοσιογραφία του ΣΚΑΪ παραπληροφορώντας και στοχοποιώντας κοινωνικές ομάδες, κάτι που αντίκειται στον φυσικό της ρόλο. Η διαφωνία εξοβελίζεται ή παραμορφώνεται. Η κριτική στην κυβέρνηση έχει ελαχιστοποιηθεί, διότι το τηλεοπτικό βήμα είναι δυσθεώρητο για τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, με μόλις δύο ή τρεις να εκπροσωπούν τη φωνή της, σε αντίθεση με την πληθώρα των κυβερνητικών υπουργών, σχολιαστών και «ειδικών» κυβερνητικής επιλογής, που παρελαύνουν.

Ακούγονται μόνο όσα θέλουν να ακουστούν. Όσα τους εξυπηρετούν πολιτικά και τους βολεύουν και, ως γνωστόν, αν δεν «το πουν» τα κανάλια, για τον περισσότερο κόσμο η είδηση δεν υπάρχει. Παράλληλα, χτίζουν μια ψεύτικη εικόνα επιτυχίας και διχάζουν τον ελληνικό λαό ανάλογα με το επικοινωνιακό ζητούμενο της Ν.Δ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η χυδαία εκμετάλλευση των νεκρών της Marfin.

Η ενημέρωση στη χώρα έχει καταντήσει ένα ακόμα εργαλείο ψήφων και ιδεολογικής κατίσχυσης του Κυρ. Μητσοτάκη και της παρέας του. Κόστισε λίγο παραπάνω αλλά σίγουρα θεωρούν ότι αξίζει το πολύ γενναιόδωρο δώρο των 20 επιπλέον εκατ. στα ΜΜΕ εν μέσω κρίσης.

Μάλιστα, ο αρμόδιος ελεγκτικός θεσμός για τα κανάλια, το ΕΣΡ, έφτασε στο σημείο να αποποιηθεί τον ρόλο του. Είχε από καιρό αυτοκαταργηθεί ,αφού δεν ερευνούσε τις καταγγελίες που έφταναν ακόμα και από μέλη του. Ωστόσο πλέον έγινε και επίσημα, όταν ο πρόεδρός του Θανάσης Κουτρομάνος, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επικαλέστηκε «νομικές και πρακτικές δυσχέρειες» του ΕΣΡ να παρέμβει και δεν είπε λέξη για το «δώρο» από την κυβέρνηση στα ΜΜΕ.

Στοχεύουν στη φίμωση και κατρακυλούν σε ένα κατήφορο ολοκληρωτισμού μέρα με τη μέρα. Όσο ο Άδωνις και Βορίδης έχουν αναλάβει κατά αποκλειστικότητα και καθ’ ολοκληρίαν την ιδεολογική μας αναμόρφωση μέσω των τηλεοπτικών δεκτών, η Δημοκρατία αρχίζει να βαριανασαίνει στη χώρα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL