Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεν κυβερνάνε, δουλειές κλείνουν

EUROKINISSI

Πριν καλά - καλά τελειώσει η καραντίνα, η εικόνα του Μωυσή, την οποία με τόσο κόπο φιλοτεχνούσαν τα ΜΜΕ το προηγούμενο διάστημα, άρχισε ήδη να ξεθωριάζει. Διότι, όσο επανέρχεται η κανονικότητα, τόσο γίνεται καθαρό για ποιους δουλεύουν ο Κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του.

Προφανής επιδίωξη του πρωθυπουργού και του Κ. Χατζηδάκη ήταν να περάσει το περιβαλλοντικό νομοσχέδιο με τον κόσμο κλεισμένο στο σπίτι του, να κρέμεται από τα χείλη του Τσιόδρα.

Έτσι θα έκλειναν όλες οι κανονισμένες μπίζνες, είτε αφορούν κυκλώπεια αιολικά πάρκα, είτε εξορύξεις σε προστατευόμενες περιοχές, είτε την ασυδοσία της Ελληνικός Χρυσός, είτε φωτογραφικές διευκολύνσεις από εδώ κι από εκεί.

Το έκτρωμα αυτό είναι αντίθετο με κάθε ίχνος περιβαλλοντικής συνείδησης. Οι πάντες ξεσηκώθηκαν. Και ο Κ. Χατζηδάκης αναγκάστηκε να καταφύγει σε δικαιολογίες υποτιμητικές όχι μόνο για τη νοημοσύνη του κόσμου, αλλά και για τη δική του πολιτική αξιοπρέπεια.

Στον πολιτισμό 12.000 εργαζόμενοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση. Και η κυβέρνηση όχι απλώς δεν έχει σχέδιο για τη στήριξή τους, αλλά παραπαίει από ανοησία σε ανοησία.

Ο Κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε στη Βουλή το τίποτα, η Λ. Μενδώνη βγήκε να το τεκμηριώσει κιόλας και ο Στ. Πέτσας εξόργισε ακόμα περισσότερο παρουσιάζοντας κάτι ημίμετρα ως στοχευμένη πολιτική.

Και είναι τουλάχιστον σκάνδαλο να αρνούνται να στηρίξουν τους ανθρώπους αυτούς όταν χωρίς αιδώ έσπρωξαν 80 εκατομμύρια στην κλίκα της κατάρτισης και άλλα 20 στα κανάλια. Έτσι επιλέγουν και εδώ να ενισχύσουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες του πολιτισμού.

Γιατί να κάνουν κάτι διαφορετικό; Φιλανθρωπικό ίδρυμα είναι; Έχουν να κερδίσουν τίποτα;

Οι άνθρωποι δεν κυβερνάνε. Δουλειές κλείνουν. Ας το καταλάβουμε επιτέλους.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις