Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.3°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.2°C13.3°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.5°C14.3°C
3 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.7°C11.9°C
4 BF 82%
Τι 'πες τώρα / Κερδοφορία στην πανδημία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι 'πες τώρα / Κερδοφορία στην πανδημία

Σχέδιο για την κοινωνία ουδέν. Πρώτιστη και μοναδική αγωνία της κυβέρνησης να βγει αλώβητη όσο γίνεται από την υγειονομική κρίση και την ύφεση που θα ακολουθήσει. Γι’ αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιεί τα πάντα.

Τα πανάκριβα «δωράκια» στα ΜΜΕ, την παραπληροφόρηση, την απόκρυψη, τον πρόσκαιρο εντυπωσιασμό με πανηγυρικά διαγγέλματα και παρελάσεις υπουργών να ανακοινώνουν ένα σχέδιο που δεν ανταποκρίνεται στις επιτακτικές ανάγκες της κοινωνίας.

Το πάρτι με τα voucher ακολούθησε το «πάρτι» με τις μάσκες. Στο ενδιάμεσο, άλλα πάρτι στήνονται στις απολυμάνσεις των φυλακών, στις προσλήψεις στον ΕΟΔΥ...

Όταν είχαμε έλλειψη από μάσκες στη χώρα, οι μάσκες ήταν από ανώφελες μέχρι και επικίνδυνες έλεγαν οι ειδικοί, η Επιτροπή και ο Σ. Τσιόδρας. Από κοντά και ο Άδ. Γεωργιάδης, που αρνιόταν τότε και τώρα τη διατίμησή τους για να προστατευθούν οι πολίτες από την αισχροκέρδεια.

Όταν άρχισαν οι δουλειές, οι μάσκες έγιναν απόλυτα αναγκαίες και υποχρεωτικές. Είχαν πλέον επενδύσεις που στοχεύουν σε υψηλότατους τζίρους... 220 εκατ. σύμφωνα με δημοσιεύματα -όχι αντιπολιτευτικών- εφημερίδων.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα οι ευυπόληπτοι φίλοι της οικογένειας Μητσοτάκη βρίσκονται από πίσω. Κερδοφορούν πάνω στην πανδημία και αποσκοπούν να περάσουν όλα όσα μπορούν χωρίς αντιδράσεις.

Κατά τα άλλα ο Στέλιος Πέτσας συνεχίζει να διαψεύδει το ενδεχόμενο εκλογών. Συνολικά δύο οι διαψεύσεις αυτή την εβδομάδα, διότι είχαμε άλλη μία από τον Τ. Θεοδωρικάκο. «Καμία περίπτωση εκλογών, άσχετα αν προέρχεται από τις φοβίες της αντιπολίτευσης» είπε ο Στ. Πέτσας.

Τα σενάρια προέρχονται αποκλειστικά από την κυβέρνηση και τα φιλικά της μίντια. Ξεκινούν από τον ΣΚΑΪ με σχόλια «έγκριτων» και συντηρούνται με διαρκείς ερωτήσεις στους υπουργούς. Αυτή την εβδομάδα προχώρησαν ένα βήμα ακόμα. Ο Κ. Κυρανάκης στο Kontra ήταν ο πρώτος βουλευτής της Ν.Δ. που ξεκάθαρα δήλωσε ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές αφού ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του...

Ίσα - ίσα θα σκεφτόταν κανείς. Επειδή ακριβώς εφαρμόζει και θα θελήσει να εφαρμόσει μια ακόμα πιο εφιαλτική εκδοχή αυτού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα και όχι το μοναδικό (βλ. νομοσχέδια Χατζηδάκη και Κεραμέως) η τηλεργασία.

Βγήκε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος σε Open, ΕΡΤ και Mega και προανήγγειλε ότι «θα θεσμοθετηθεί το καθεστώς της τηλεργασίας στο Δημόσιο». Μπορούμε να φανταστούμε τι σημαίνει αυτό για τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις. Και τι θα γίνει όταν αυτό το καθεστώς επιβληθεί και στον ιδιωτικό τομέα.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL