Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Συγκέντρωση της ΟΛΜΕ - ΔΟΕ στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο της Κεραμέως (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συγκέντρωση της ΟΛΜΕ - ΔΟΕ στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο της Κεραμέως (Video)

Ρεπορτάζ, βίντεο, φωτογραφίες: Άντυ Κουκλάδαhttps://www.youtube.com/embed/B0JUwEqxHuU

Σε κοινή κινητοποίηση προχωρούν οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ ενάντια στο «αντιεκπαιδευτικό» σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπαιδευτικοί αντιτίθενται στο αναχρονιστικό νομοσχέδιο και καταγγέλλουν την πολιτική επιλογή της κατάθεσής του εν μέσω πανδημίας ως βαθιά «αντιδημοκρατική».

Οι Ομοσπονδίες καλούν σε πανελλαδική παράσταση διαμαρτυρίας - συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης στο Σύνταγμα, σήμερα Πέμπτη και ώρα 1:00μμ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας

https://www.youtube.com/embed/xUkeLHzqWUE

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΟΕ

Το Υπουργείο Παιδείας και η Κυβέρνηση της Ν.Δ., εν μέσω πανδημίας και περιοριστικών μέτρων μετακίνησης, βρήκε τον τρόπο να φέρει ένα ακόμα αντιδραστικό αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα μεγάλα και επείγοντα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αντίθετα, ορθώνει νέα εμπόδια στην προσπάθεια των παιδιών να μορφωθούν, χειροτερεύει τους όρους της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ανοίγει το δρόμο για την παραπέρα απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου.

Πρόκειται για ενέργεια άκρως επιθετική. Κυβέρνηση και Υπουργείο εκμεταλλεύονται την πανδημία ως ευκαιρία, για να περάσουν ριζικές αναδιαρθρώσεις που επιφέρουν συντριπτικά πλήγματα σε βάρος της Δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών.

Απέναντι στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο που συρρικνώνει το Δημόσιο Σχολείο έχουμε χρέος να αντιδράσουμε και να παλέψουμε με πολύμορφες δράσεις προκειμένου να αποσυρθεί.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας - συνέντευξη τύπου στα μέσα ενημέρωσης με συμμετοχή αντιπροσωπείας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στο Σύνταγμα, την Πέμπτη 30/4/2020 και ώρα 1:00μμ,  τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής.

Το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο να μην κατατεθεί!!!

Τώρα είναι ώρα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές να οργανώσουν την πάλη ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ από την πρώτη στιγμή  της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων προειδοποιούσε την κυβέρνηση να  μην προχωρήσει στην κατάθεση νομοσχεδίου για την Παιδεία εν μέσω πανδημίας. Η επιλογή της κας Κεραμέως  να προχωρήσει, τελικά, στην κατάθεσή του, ενώ δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν  γενικές συνελεύσεις, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τις ομοσπονδίες και με τη Βουλή να υπολειτουργεί, αποτελεί μια πράξη κατάφωρα αντιδημοκρατική και μαρτυρά τη βούληση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί τις απαγορεύσεις λόγω της πανδημίας για να επιβάλει ακραία αντιδραστικά μέτρα.

Το ίδιο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί το κατεπείγον της υπόθεσης, καθώς αποκαλύπτεται ότι δεν προσπαθεί να λύσει κανένα από τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης ούτε περιλαμβάνει έκτακτα μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία.  Αντίθετα, επιδιώκει να πλήξει καίρια τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και να επιφέρει ένα τεράστιο κτύπημα στο δημόσιο σχολείο.  

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL