Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Καλλυντικό με εθνόσημο διά χειρός Πατούλη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Καλλυντικό με εθνόσημο διά χειρός Πατούλη

ΤΟΥ Πέτρου Κατσάκου

Ψάχνεις, βρίσκεις κάπου στην αγορά ένα μπλε υγρό, το βάζεις στο μπουκάλι, το βαφτίζεις αντισηπτικό, του κολλάς μια ετικέτα με το εθνόσημο και την υπογραφή της Περιφέρειας Αττικής και το μοιράζεις στους πολίτες ως μέγας ευεργέτης. Πιο χαμηλά δεν έχει.

Κι όμως, τόσο χαμηλά έπεσε ο περιφερειάρχης Αττικής. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η παράταξη “Δύναμη Ζωής” και σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), όπως προκύπτει από σχετική αλληλογραφία, το συγκεκριμένο προϊόν κυκλοφορεί ως καλλυντικό και δεν μπορεί να φέρει τις ενδείξεις «Οινόπνευμα - Απολυμαντική και αντισηπτική δράση». Μάλιστα, η αρμόδια Διεύθυνση Ανάπτυξης του ΕΟΦ, με το υπ. αριθμ. 42174 της 8ης Απριλίου έγγραφό της, ζητά από τον προμηθευτή να διαγράψει άμεσα τις παραπάνω ενδείξεις για να κυκλοφορεί νόμιμα, γεγονός το οποίο δεν έχει συμβεί.

Ερωτήματα επίσης δημιουργεί άλλο ένα παράδοξο στοιχείο το οποίο ελέγχεται για τη νομιμότητά του και αφορά την εκτύπωση του λογότυπου της Περιφέρειας Αττικής με το εθνόσημο πάνω στο εν λόγω προϊόν, γεγονός που συνιστά τουλάχιστον πρωτότυπη αντίληψη περί της χρήσεως του εθνόσημου!

Μετά την αποκάλυψη της φτηνής εξαπάτησης των πολιτών, η “Δύναμη Ζωής” κάλεσε τη διοίκηση της Περιφέρειας να σταματήσει, εν μέσω πανδημίας, να αντιμετωπίζει με επικοινωνιακούς όρους αυτοπροβολής σοβαρά ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας και να αναλάβει τις ευθύνες της - είτε πρόκειται για τους ελέγχους ιδιωτικών δομών Υγείας είτε για την προμήθεια κρίσιμων μέσων προστασίας κατά του ιού.

"Η 'Δύναμη Ζωής', σε αντίθεση με ό,τι έκαναν στη θέση τής αντιπολίτευσης η σημερινή κυβέρνηση και η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, ασκεί αντιπολίτευση βάζοντας πάνω απ’ όλα το δημόσιο συμφέρον και την προστασία των πολιτών. Τα παιχνίδια της σημερινής διοίκησης με το εθνόσημο και τα μέσα αντιμετώπισης του ιού είναι υγειονομικά επικίνδυνα, οικονομικά αμφίβολα, υποβαθμίζοντας, με μοναδικό στα χρονικά τρόπο, το κύρος του θεσμού. Η υγεία των πολιτών δεν προσφέρεται για 'ετικέτες' αυτοπροβολής!" σχολίασε σχετικά η Ρένα Δούρου.

Κι αν δείτε πουθενά να παίζει η είδηση της φτηνής εξαπάτησης των πολιτών από την Περιφέρεια Αττικής, θα καταλάβετε ποια ΜΜΕ δεν ωφελούνται από τα απανωτά δώρα εκατομμυρίων της κυβέρνησης στους εργολάβους της ενημέρωσης. Κι αν αυτό ισχύει για τις αστείες περιπτώσεις, φανταστείτε τι παίζεται με τα πιο χοντρά κόλπα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL