Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Α ΛΑ ΚΑΡΤ / Πώς να κερδίσετε βάουτσερ με υπογραφή Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α ΛΑ ΚΑΡΤ / Πώς να κερδίσετε βάουτσερ με υπογραφή Μητσοτάκη

Και για την πειθαρχία και το αίσθημα ευθύνης που δείξαμε ως λαός, κάνοντας γνωστά σε όλο τον κόσμο τα χαρίσματά μας.

Και για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε - αυτός προσωπικά. Και για την αποκατάσταση της σχέσης κοινωνίας και κράτους, που είχε διαταραχτεί στα χρόνια του λαϊκισμού. Και για τη νέα δύσκολη πραγματικότητα, που έρχεται, αλλά όλοι μαζί θα αντιμετωπίσουμε με δικαιοσύνη την οικονομική κρίση.

Είπε βέβαια, μην του φάμε το δίκιο, και τι θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες με τα σχολεία, τις εκκλησίες, τα μαγαζιά, τα γήπεδα και τις καφετέριες. Μας έδωσε, τέλος, και συμβουλές, που κολυμπούσαν σε πηχτό μελό, πώς να προσέχουμε τον εαυτό μας, τους άλλους, την υγεία μας.

Μένουμε Ασφαλείς, μετά το Μένουμε Σπίτι.

Το πρώτο κόστισε 11 εκατομμύρια για να το εμπεδώσουμε. Το δεύτερο έχει προϋπολογιστεί να κοστίσει μόνο εννιά. Αλλά αυτό δεν το είπε. Όπως δεν είπε και πολλά άλλα, με αποτέλεσμα, όταν τελείωσαν τα λεπτά της συγκίνησης, να αρχίσουν οι ώρες της ανησυχίας.

Δεν είπε τι θα γίνει με τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους, που είναι επί ξύλου κρεμάμενοι, με τη ζωή τους σε αναστολή. Θα επανέλθει έστω η προηγούμενη κανονικότητά τους ή θα ζήσουμε σε επανάληψη τις πρόσφατες τραγωδίες;

Δεν είπε τι θα γίνει με τους εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίους, που κοιμούνται και ξυπνούν με τον εφιάλτη της εξέλιξης του προσωρινού λουκέτου σε μόνιμο.

Δεν είπε τι σημαίνει η πένθιμη ακολουθία από διαρροές για μείωση μισθών, όπως και τα περίεργα ποσοστά, εξήντα, σαράντα, τριάντα, που αφορούν τις αμοιβές των εργαζομένων.

Δεν είπε γιατί ανοίγει τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, που μέχρι χτες ο Τσιόδρας τα χαρακτήριζε υγειονομικές βόμβες. Και απειλεί να ανοίξει τον Ιούνιο -για είκοσι μέρες!- και τα Δημοτικά!

Δεν είπε τι θα γίνει με την πρώτη κατοικία, που εποφθαλμιούν τράπεζες και άρπαγες.

Θα τα πει, λέει, την Πέμπτη στη Βουλή. Όλα. Εντάξει τότε. Όποιος αισθάνεται ήσυχος μ’ αυτή τη διαβεβαίωση, κερδίζει ένα βάουτσερ.

Του Βρούτση, με υπογραφή Μητσοτάκη.

Θανάσης Καρτερός

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL