Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
Η επιστροφή σε μια ζοφερή κανονικότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η επιστροφή σε μια ζοφερή κανονικότητα

Η επιχειρηματολογία νίκης στον Έβρο χρησιμοποιήθηκε επικοινωνιακά για να αλλάξει την ατζέντα από τα νησιά, ενώ ταυτόχρονα στέλνει μηνύματα στα ακροδεξιά ακροατήρια. Η επιτυχία που πανηγυρίζουν ενάντια στον κορωνοϊό είναι το λιγότερο ανεύθυνη, εν μέσω πανδημίας. Σύμφωνα όμως με τους ειδικούς, τον Μάιο ο κορωνοϊός «τελειώνει», οπότε δεν χάνουν την ευκαιρία να επενδύσουν πολιτικά σε αυτήν.

Με την αρωγή όλων των ΜΜΕ της χώρας επιχειρείται η ταύτιση του Μητσοτάκη με την εικόνα του νέου εθνικού συμβόλου, Σ. Τσιόδρα, για να παρουσιαστεί ως ο υπεύθυνος ηγέτης, που ως στοργικός πατερούλης φροντίζει πάνω απ’ όλα την υγεία του λαού, με το υστερόβουλο όμως βλέμμα προσηλωμένο σε μια εσπευσμένη εκλογική νίκη.

Πίσω από το φόντο της κατασκευασμένης επιτυχίας αναδύεται μια ζοφερή πραγματικότητα, που θα κληθούμε να ζήσουμε στη μετά καραντίνα εποχή, για την οποία κανείς δεν μιλάει, εκτός από την αντιπολίτευση, που έχει σχεδόν «μπαναριστεί» από τα κανάλια, ενώ και η παραμικρή κριτική έχει εξοβελιστεί.

Όταν, με την «ευλογία» Μητσοτάκη, τη Δευτέρα ξεμυτίσουμε από τον μικρόκοσμό μας, η φούσκα της «κανονικότητας» θα σκάσει μπροστά σε μια ζοφερή πραγματικότητα με μεγάλη οικονομική ύφεση, στην οποία πολλοί θα κληθούν να επιβιώσουν. Κάποιοι ήδη αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Κάποιοι θα βρεθούν χωρίς εργασία, με την ανασφάλεια να ξυπνά τους εφιάλτες της κρίσης και τις μνήμες των Μνημονίων.

Τα σχολεία θα ανοίξουν και η Νίκη Κεραμέως με συνοπτικές διαδικασίες θα έχει περάσει με την ευκαιρία της πανδημίας ένα νομοσχέδιο απόλυτα αναχρονιστικό, αντιδημοκρατικό και ενάντια στα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών.

Στην υγειονομική κρίση τα μηνύματα επίσης δεν είναι ενθαρρυντικά, αν μέχρι το φθινόπωρο δεν έχει βρεθεί φάρμακο ή εμβόλιο, με δεδομένη την κατάσταση στα νοσοκομεία, παρά τις υποσχέσεις για προσλήψεις νοσηλευτικού προσωπικού, καμιά από τις οποίες δεν έχει πραγματοποιηθεί και ούτε έχει προγραμματιστεί. Κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιμετωπιστεί μια νέα επέλαση του κορωνοϊού στη χώρα, διότι όλο το σκηνικό επιτυχίας της Ν.Δ. στήνεται αποκλειστικά στα περιοριστικά μέτρα και τα γλυκόλογα του Σ. Τσιόδρα.

Στην «κανονικότητα» που θα βγούμε δεν είναι βέβαιο πως το τοπίο θα θυμίζει ξέγνοιαστο καλοκαίρι. Πιο πολύ με νεκρή φύση θα μοιάζει, ούτε καν με ζούγκλα. Γιατί εκεί οι άνθρωποι μπορούν και να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται, αν θέλουν.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL