Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Η αποθρασυμένη Δεξιά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αποθρασυμένη Δεξιά

Και αυτό καθώς το μέγα σκάνδαλο υπενθύμισε σε επιλήσμονες το παραδοσιακό κράτος της Δεξιάς, που κατά καιρούς μεταμφιέζεται, καταφέροντας να ξεγελάσει έστω και για λίγο κάποιους πρόθυμους.

Στο voucher gate, το κύριο στοιχείο δεν είναι το φιάσκο, η αδικία και ο εμπαιγμός των επιστημόνων, αλλά το τεράστιο σκάνδαλο με πολιτικές, ιδεολογικές, οικονομικές διαστάσεις, που συμπυκνώνει και χαρακτηρίζει μόνιμα την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Είναι η διασπάθιση, εν προκειμένω, κρατικού (και ευρωπαϊκού) χρήματος 85 εκατ. ευρώ, βάσει του σχεδιασμού του Μαξίμου και του υπουργείου Εργασίας, και, βέβαια, είναι η διαπλοκή. Το μεγάλο "κράτος-πατερούλης" με τις διάπλατα ανοιχτές πόρτες για τους κολλητούς και τους φίλους. Είναι το φανερό και πραγματικό πρόσωπο μιας (νεο)Δεξιάς που έχει αποθρασυνθεί εντελώς.

Ο πρωθυπουργός επιλέγει -προς το παρόν- να κρατάει στο υπουργείο Εργασίας τον Γιάννη Βρούτση, προφανώς γιατί ο υπουργός Εργασίας δεν έδρασε από μόνος του.

Ωστόσο τα αδιέξοδα από αυτή την τακτική θα μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα.

Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας θα πρέπει να νομοθετήσουν το λεγόμενο Recovery Plan, όπως αποκάλυψε η "Αυγή" της περασμένης Κυριακής.

Με δεδομένη πλέον την "πολιτική καραντίνα" στην οποία έχει βρεθεί ο υπουργός Εργασίας, πώς είναι δυνατόν, μετά τα όσα έχουν συμβεί, ο Γ. Βρούτσης να καταθέσει στη Βουλή το σχέδιο της επόμενης μέρας;

Πώς μπορεί να σταθεί ο υπουργός Εργασίας καταθέτοντας σχέδιο για επ' αόριστον αναστολή των συμβάσεων εργασίας -και μετά την πανδημία-, που θα αφορά εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα;

Πώς, αλήθεια, θα περάσει η κυβέρνηση και ο συγκεκριμένος υπουργός το νέο εργασιακό μνημόνιο, που θα προβλέπει γενίκευση της εκ περιτροπής εργασίας, δραματική μείωση μισθών και ενδεχομένως θέσπιση ενός νέου κατώτατου μισθού, κάτω από τις σημερινές προβλέψεις;

Η δήθεν μεταρρυθμιστική Δεξιά του Κυρ. Μητσοτάκη αποκαλύπτεται κάθε μέρα, φανερώνοντας το πρόσωπο μιας αποθρασυμένης Δεξιάς που επελαύνει καταστρέφοντας ό,τι διασώθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL