Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Πλιάτσικο και... εν μέσω κρίσης;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πλιάτσικο και... εν μέσω κρίσης;

ΦΑΙΝΕΤΑΙ όμως πως δεν υπολόγισα καλά το θράσος και το έλλειμμα ευθύνης αυτών που κάνουν σήμερα κουμάντο, διότι πράγματι η είδηση είναι ακριβής! Και μάλιστα η προκήρυξη αναζήτησης οικονομικών συμβούλων για την ολοκλήρωση της εκποίηση, είναι εξαιρετικά σύντομης προθεσμίας. Βιάζονται πολύ!

ΚΑΙ ΑΠΟ ό,τι φαίνεται, δεν θα σταματήσουν στα λιμάνια. Έχουν «μεγάλη όρεξη να τα ξεπουλήσουν όλα», όπως διαλαλούσε ο υπουργός ανάπτυξης Άδ. Γεωργιάδης, στην ομιλία του σε επενδυτές στη Νέα Υόρκη.

ΕΤΣΙ, ο περί ου ο λόγος υπουργός, παρά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που ακύρωνε την οικοδομική άδεια του εννέα (!) ορόφων ξενοδοχείου εντός του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, ενέταξε το έργο στον αναπτυξιακό νόμο και το χρηματοδοτεί (!) με 3,4 εκατ. ευρώ!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, όλες οι χώρες αναζητούν λύσεις για να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους, ιδιαίτερα εκείνες στρατηγικής σημασίας, όπως είναι οι αεροπορικές εταιρείες, και δηλώνουν έτοιμες να κινηθούν με κρατικοποιήσεις ή μερικές μετοχοποιήσεις. Μάλιστα, για τον σκοπό αυτό, η γερμανική κυβέρνηση συγκρότησε ειδικό ταμείο, ύψους 500 δισ. ευρώ, με εθνικούς πόρους.

ΟΙ ΔΙΚΟΙ μας όμως, έχοντας την προστασία των «νέων νταβατζήδων», δεν καταλαβαίνουν Χριστό. Καθόλου δεν ανησύχησαν από την ανακοίνωση της Exxon Mobil, που αποφάσισε να παγώσει τις δραστηριότητές της στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021, λόγω της παγκόσμιας πανδημίας και των παρενεργειών της. Πρόκειται για εξέλιξη η οποία αναμένεται να επηρεάσει και τα ενεργειακά σχέδια της Ελλάδας στην Αν. Μεσόγειο.

Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ του στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία τουριστικού τομέα δεν έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής καμιά αντίδραση από τα κυβερνητικά επιτελεία, που έκαναν πως δεν άκουσαν τη σύσταση της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Λάιεν προς τους Ευρωπαίους πολίτες να μην κάνουν τουρισμό αυτό το καλοκαίρι.

ΤΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ δάκρυα για τη δοκιμασία του ελληνικού λαού θα συνεχιστούν, για να κρύψουν το μεγάλο πλιάτσικο της δημόσιας περιουσίας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL