Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Α ΛΑ ΚΑΡΤ / Ε, όχι και τον Τσε Γκεβάρα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Α ΛΑ ΚΑΡΤ / Ε, όχι και τον Τσε Γκεβάρα!

Γιατί οι ήρωες με τις πράσινες και λευκές στολές, οι άνθρωποι που εγώ ανέβασα στο βάθρο του έθνους, και η Μαρέβα μου κάλεσε τον λαό να τους χειροκροτήσει, όχι μόνο δεν επέδειξαν ευγνωμοσύνη, αλλά αντίθετα επέδειξαν το εντελώς αντίθετο.

Αγνωμοσύνη προς το πρόσωπό μου, προς την κυβέρνησή μου, προς όλους όσοι, όπως ο Χαρδαλιάς μετά tattoo, ο Αρκουμανέας μετά της συζύγου, ο Πέτσας μετά της νέας κόμης, έχουν σταθεί στο πλευρό τους από την πρώτη μέρα της πανδημίας.

Είναι θλιβερή η εικόνα της αχαριστίας. Να διαδηλώνουν, να κρατούν πλακάτ και να φωνασκούν επιστήμονες, λες και είναι του πεζοδρομίου, στα προαύλια και τα αίθρια των νοσοκομείων.

Ακριβώς την επομένη που με την επίσκεψή μου στη "Σωτηρία" τούς υποσχέθηκα ότι θα έχουν ό,τι τραβάει η ψυχή τους, αυτοί να ζητούν μόνιμες προσλήψεις, εξοπλισμό, ακόμα και -άκουσον, άκουσον- ένταξη στα βαριά και ανθυγιεινά, περιφρονώντας το επίδομα κάτι τις που τους υποσχέθηκα, τις δεσμεύσεις που ανέλαβα, τα χτυπήματα σε ώμους που ξόδεψα. Και τις κάμερες που επιστράτευσα για να δει το πανελλήνιο την εικόνα ΜΟΥ στο πλευρό τους.

Να πονούν τα αυτιά και η ψυχή μου όταν ακούω έναν ομιλητή στον "Ευαγγελισμό", τα κοινωνικά φρονήματα του οποίου είναι ύποπτα, να μην επικαλείται ως πρότυπο γιατρού τον Τσιόδρα, αλλά τον Τσε Γκεβάρα!

Τον Τσε Γκεβάρα, μάλιστα. Μαζί με τον Παπανικολάου, τον Κιουρί, τον Πέτρο Κόκκαλη και τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Και να βλέπω τη θλιβερή εικόνα, να εισέρχεται ευγενικά η αστυνομία στα νοσοκομεία, και αντί να επιδείξουν απέναντι στο κράτος την αναγκαία για κάθε ήρωα του καιρού μας υπακοή, να αποδοκιμάζουν τους αστυνομικούς και να τους καλούν χωρίς την αναγκαία σε κάθε ήρωα του καιρού μας ευγένεια να πάρουν δρόμο.

Αν ήμουν Μητσοτάκης, θα έπαιρνα τηλέφωνο απόψε κιόλας πρώτα τον Γεραπετρίτη και ύστερα τον Χρυσοχοΐδη, τον Βορίδη, τον Άδωνι, και τον Βρούτση.

Για να ετοιμάσουν ένα σχέδιο της επόμενης μέρας, ειδικά για τους ταραξίες γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ. Τηρώντας την παράδοση της παράταξης απέναντι στους ήρωες. Και με κωδικό «μετά θα λογαριαστούμε»...

Θανάσης Καρτερός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL