Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.4°C
4 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
13.6°C17.8°C
1 BF 82%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.0°C19.4°C
3 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
22.2°C24.8°C
6 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C17.4°C
2 BF 100%
Αλ. Χαρίτσης: Αποφασιστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ. Χαρίτσης: Αποφασιστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας – Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Όπως εξήγησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί υπερ. των προτάσεων της επιστημονικής κοινότητας και ζήτησε να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Υπενθυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε η πολιτική δύναμη που θωράκισε το δημόσια σύστημα υγείας τον κύριο πυλώνα στη μεγάλη μάχη όταν στελέχη της Ν.Δ. ζητούσαν ιδιωτικοποίηση».

Βρισκόμαστε σε μια μεγάλη και παγκόσμια μάχη είπε ο Αλέξης Χαρίτσης και ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους που δίνουν τη μάχη.

Παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του, σε όσους έχασαν ένα δικό τους άνθρωπο στις δύσκολες αυτές ώρες. «Χρειάζεται αποφασιστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις για τη στήριξη ενώ η κυβέρνηση επιμένει να μιλά μόνο για ατομική ευθύνη. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχουν συμμορφωθεί με τα αναγκαία μετρά με υποδειγματικό τρόπο.

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αν και αυτονόητες δεν έχουν υλοποιηθεί από την κυβέρνηση που έχει επιδείξει επικίνδυνη ολιγωρία, άμεση αύξηση των διαγνωστικών τεστ, άμεση πρόσληψη γιατρών νοσηλευτών, επαναπροκήρυξη 4.000 θέσεων που είχε προκηρύξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην επιτάχυνση της ανάληψης καθηκόντων για τους νοσηλευτές που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στις βασικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Ενσωμάτωση όλων των κρίσιμων κέντρων υγείας στο σχεδιασμό του Υπ. Υγειας

Αύξηση κρεβατιών στις ΜΕΘ

Απαραίτητη η επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ και όχι ο διπλασιασμός των νοσηλίων.

Προμήθεια εξοπλισμού

Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.

Θέμα πολιτικής βούλησης να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και επιχειρήσεις

Δριμεία κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για τα εργασιακά. Όπως ανέφερε ο κ. Χαρίτσης: «Το δεύτερο μέτωπο είναι οι κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας. Πολλοί συμπολίτες μας βρίσκονται αντιμέτωποι με την κρίση στην εργασία. Η κυβέρνηση επιδίδεται σε διαγωνισμό προχειρότητας, αναποτελεσματικότητας και πανηγυρικής εξαγγελίας παρεμβάσεων που δεν μπορούν να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη»

Δεν είμαστε αντιμέτωποι με μια παροδική κρίση αλλά με μια τεράστια δομική πρόκληση σημείωσε ο κ. Χαρίτσης προσθέτοντας πως είναι η μόνη δυνατότητα να ανταπεξέρθει η κοινωνία είναι να τονωθούν άμεσα σε ρευστότητα οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις.

Οι δυνατότητες υπάρχουν από την αναστολή του Συμφώνου σταθερότητας, και την ασφάλεια που παρέχει το μαξιλάρι του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικά είναι τα προγράμματα που υλοποιούνται σε άλλες χώρες για την τόνωση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Εξηγώντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε:

Χρειάζεται άμεσα ένα γενναίο πακέτο ενίσχυσης σε εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Πλήρης καταβολή από το κράτος των μισθών των εργαζομένων, όπως πράττουν άλλες χώρες, το αυτονόητο επιδοτώντας την εργασία. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης εξήγησε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλήρης απαγόρευση απολύσεων και δυσμενούς μεταβολής εργασίας

Να σταματήσει να εμπαίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες η κυβέρνηση δίνοντας μηνιαίο επίδομα στους ελεύθερους επαγγελματίες, με κατώτατο όριο, το βασικό μισθό.

Να παρατείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας

Καταβολή επιδόματος στα χαμηλά εισοδήματα για να καλύψουν τις έκτακτες ανάγκες τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL