Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Ο ευέλικτος Γ. Βρούτσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ευέλικτος Γ. Βρούτσης

Στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του ο κ. Βρούτσης απέφυγε να αναφερθεί στο περίφημο μέτρο της περικοπής των μισθών. Παρ' όλο που ο ίδιος θεωρεί το συγκεκριμένο μέτρο φιλεργατικότατο, απέφυγε επιμελώς να μιλήσει γι' αυτό.

Η σχετική ρύθμιση ξεφύτρωσε σαν μανιτάρι στην ΠΝΠ, λες και οι εργαζόμενοι δεν θα το έπαιρναν είδηση. Όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να την αξιοποιήσουν, χωρίς προϋποθέσεις.

Η ισχύς του μέτρου είναι 6 μήνες - ενώ οι απολύσεις απαγορεύονται για 40 ημέρες. Και οι επιχειρήσεις υποχρεώνονται να κρατήσουν τον ίδιο αριθμό θέσεων εργασίας, μπορούν όμως να αντικαταστήσουν αυτούς που έχουν με φθηνότερους.

Ύστερα από την κατακραυγή, ο κ. Βρούτσης έσπευσε να διευκρινίσει ότι αυτό αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που δυσκολεύονται. Και ότι το εξάμηνο είναι ευρύς ορισμός, μόλις τελειώσει η επιδημία το μέτρο θα καταργηθεί. Δεν τα λέει η ΠΝΠ αυτά, αλλά πρέπει να εμπιστευτούμε την μπέσα του Γ. Βρούτση.

Ο οποίος μάλιστα έκλεισε και το ματάκι στους επιχειρηματίες ότι μπορούν να απασχολούν πλήρως τους εργαζόμενους, αλλά να τους πληρώνουν τα μισά, διότι «υπάρχουν κενά, τι να κάνουμε».

Άλλα κράτη σπεύδουν να κατοχυρώσουν τις θέσεις εργασίες και τους μισθούς, εδώ ο Γ. Βρούτσης επιδοτεί τις επιχειρήσεις ξηλώνοντας το Εργατικό Δίκαιο. Και το χειρότερο, κοροϊδεύει και τον κόσμο από πάνω. Τόσο ευέλικτος είναι ο Γ. Βρούτσης. Και για τόσο χαζούς περνάει τους εργαζόμενους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL