Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα πρώτα μέτρα «κοινωνικής ασπίδας» για τους εργαζόμενους στην Ισπανία

Μερικά από τα πρώτα μέτρα, που συνιστούν «κοινωνική ασπίδα» ενάντια στις συνέπειες του κορωνοϊού στην εργασία πήρε η κυβέρνηση Σάντσεθ.

Να υπενθυμίσουμε ότι στη νέα κυβέρνηση του Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ, της οποίας μέρος είναι ο συνασπισμός Unidas Podemos (Ποδέμος και Ενωμένη Αριστερά), κατέχοντας την Αντιπροεδρία κοινωνικών υποθέσεων, το Υπουργείο Ισότητας, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Κατανάλωσης και το Υπουργείο Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης,

Μερικά από τα μέτρα υπέρ της εργασίας που πήρε η ισπανική κυβέρνηση είναι:

Η χρησιμοποίηση του 20% του ΑΕΠ, ώστε οι περισσότεροι τομείς της οικονομίας που πλήττονται να λάβουν την απαραίτητη ρευστότητα, για να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Μορατόριουμ πληρωμών στις υποθήκες / στεγαστικά δάνεια και αναστολή των εξώσεων πολιτών που επηρεάζονται από τον κορονοϊό, καθώς και απαγόρευση της διακοπής των παροχών (ρεύματος, νερού κ.α).

Επίδομα για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν διακόψει την εργασία τους εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού.

Πληρωμή στο 100% του επιδόματος ανεργίας, ανεξαρτήτως του χρόνου εισφορών, σε εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους εξαιτίας του κορονοϊού.

Μέτρα για τις γυναίκες που μπορεί να πέσουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια του κατ’ οίκον περιορισμού.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Τα μπαζούκας του Μωυσέως

Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που είχε εξαγγείλει με τυμπανοκρουσίες ο Κ. Μητσοτάκης στις 20 Μαΐου. Οι κυβερνητικές πηγές μιλούσαν τότε για πρόγραμμα «μπαζούκας», το οποίο θα περιλάμβανε όλα τα εργαλεία για τη στήριξη των κλάδων, την τόνωση της ρευστότητας και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις