Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C15.3°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
9.0°C13.8°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
7.9°C14.1°C
0 BF 87%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ώρα να αναλάβεις την πολιτική σου ευθύνη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Ώρα να αναλάβεις την πολιτική σου ευθύνη

Αφού λοιπόν αναλάβαμε τις ατομικές μας ευθύνες, ήρθε τώρα η ώρα να αναλάβεις κι εσύ τη δική σου. Όχι την ατομική αλλά την πολιτική, καθώς ευθύνη για τη διάδοση του ιού δεν έχει μονάχα αυτός που πήγε εκδρομή στο Λουτράκι κι εκείνος που δεν φορούσε γάντια και μάσκα στο σούπερ μάρκετ αλλά κι εσύ που τόσο αρέσκεσαι να μας απευθύνεσαι σε πρώτο ενικό υπερτονίζοντας το εγώ σου όταν πρόκειται για τις ευθύνες των άλλων.

Ώρα λοιπόν να μιλήσουμε για τις δικές σου ευθύνες απέναντι στους πολίτες. Ώρα λοιπόν να ξανακοιτάξεις την κάμερα και να μας πεις αν και πότε θα προχωρήσεις στην επίταξη όλων των κλινών ΜΕΘ των ιδιωτικών νοσοκομείων.

Να μας πεις πού βρίσκεται η κυβέρνησή σου με την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού που εδώ και ημέρες εξήγγειλες.

Να μας πεις αν επιτέλους θα προχωρήσεις και σε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού.

Να κοιτάξεις τον τηλεοπτικό φακό και να μας πεις πότε και με πόσα τεστ ανίχνευσης του ιού θα ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα Υγείας ή αν θα εξακολουθήσουν να κερδοσκοπούν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα που έχουν πλημμυρίσει το Διαδίκτυο με διαφημίσεις. Να μας πεις πότε επιτέλους το προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων θα πάρει μάσκες, στολές και ειδικούς κάδους απορριμάτων για μολυσμένα ρούχα.

Να μας πεις τι μέτρα έχεις λάβει για την επαρχία και τα νησιά της χώρας που χωρίς καν ιατρικό κέντρο βρίσκονται εκτός υγειονομικού βεληνεκούς της Πολιτείας.

Να μας πεις πόσα ξενοδοχεία έχεις προς επίταξη και πόσες ΜΕΘ μπορούν να λειτουργήσουν σε αυτά, σε περίπτωση ραγδαίας αύξησης των εχόντων ανάγκη νοσηλείας.

Τώρα που εμείς αναλάβαμε τις ατομικές μας ευθύνες, εσύ τι σκοπεύεις να κάνεις; Θα αναλάβεις τις δικές σου ή θα εξακολουθήσεις να κρύβεσαι πίσω από την επιτελική παραδημοσιογραφία των ημερών μας, που έχει βγει στους δρόμους και ελέγχει τις συμπεριφορές των πολιτών αλλά δεν τολμά να κάνει ένα ρεπορτάζ στα νοσοκομεία και να καταγράψει τις εκεί ελλείψεις;

Τώρα που εμείς αναλάβαμε πλήρως τις ατομικές μας ευθύνες, θα αναλάβεις την πολιτική ευθύνη της άμεσης θωράκισης των νοσοκομείων ή θα αρκεστείς στις προσλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών που θα επιτηρούν την απαγόρευση της κυκλοφορίας;

Περιμένουμε. Μένουμε σπίτι και σε περιμένουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL