Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C14.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
8.0°C14.4°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
5 °C
4.9°C11.8°C
0 BF 100%
Πανδημία, Μητσοτάκης και πραγματική οικονομία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πανδημία, Μητσοτάκης και πραγματική οικονομία

 Όπως είπε και ο Τσίπρας, ακριβώς τόσα, ως ποσοστό του ΑΕΠ, ήταν τα μέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη Ν.Δ. να τα χαρακτηρίζει «φιλοδωρήματα για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τις Πρέσπες».

Όσο για το δώρο του Πάσχα, είναι σαφές ότι τους πέρασε από το μυαλό να μην δοθεί και είδαν ότι δεν τους παίρνει. Οπότε έβαλαν τον Μητσοτάκη να διαψεύσει και να θέλει να του πούμε κι ευχαριστώ κιόλας.

Όλη αυτή η ασταθής τακτική και ο καιροσκοπισμός δείχνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει προσανατολισμό. Βλέπει και κάνει αφουγκραζόμενη κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις -από κει προήλθε το αίτημα να κοπεί το δώρο του Πάσχα- και από τις εισηγήσεις των επικοινωνιολόγων.

Δεν είναι αυτό που χρειάζεται η οικονομία. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι για τους εργαζόμενους απαγόρευση των απολύσεων και διασφάλιση της καταβολής μισθών και ασφαλιστικών εισφορών και για τις επιχειρήσεις ρευστότητα και ελάφρυνση από δανειακές υποχρεώσεις. Κι αυτά σε βάθος χρόνου, γιατί ο κορωνοϊός θα κάνει τον κύκλο του, αλλά η κρίση στην οικονομία θα παραμείνει.

Ας συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι αν ο Μητσοτάκης αφεθεί να το πάει όπου νομίζει, οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία και την εργασία θα γίνουν κανονικότητα.

Γι' αυτό ο κόσμος πρέπει να έχει τα μάτια του ανοιχτά και να φωνάζει. Ειδικά αυτή την περίοδο που η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στην πίεση της κοινής γνώμης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL