Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΕΤΣΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΒΟΡΙΔΗ / Η Ν.Δ. πέταξε την προβιά της συναίνεσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΕΤΣΑ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΒΟΡΙΔΗ / Η Ν.Δ. πέταξε την προβιά της συναίνεσης

Βραχυκύκλωμα και συμπτώματα διγλωσσίας προκαλεί στους "γαλάζιους" κόλπους η επιλογή της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το ζοφερό κλίμα που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας.

«Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή να κάνει μικροπολιτική και μας εγκαλεί γιατί δεν πήραμε μέτρα για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα» ισχυρίστηκε (Mega) ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις στην ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, που στηλίτευσε «την έλλειψη μέτρων για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και της στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών».

Μόλις προχθές, ωστόσο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκωμίαζε την «πάρα πολύ υπεύθυνη η στάση της αντιπολίτευσης», προέτασσε δε την ανάγκη «να είμαστε ενωμένοι σε μια τέτοια κρίσιμη κατάσταση» στον απόηχο του διαγγέλματος (της Τρίτης) του πρωθυπουργού που... κήρυσσε τον «πόλεμο με έναν εχθρό που είναι αόρατος, αλλά δεν είναι ανίκητος».

Το χρονικό της μεταστροφής

Λίγες ώρες ωστόσο μετά τους επαίνους του κ. Πέτσα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, το Μέγαρο Μαξίμου εξέδωσε «πανηγυρική» ανακοίνωση με την εξής εισαγωγή: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να βάλει τη χώρα σε καθεστώς ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, κάτι που απέτυχε να κάνει επί 4,5 χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα», αποκρύπτοντας ότι η Ελλάδα συμμετέχει στο προσωρινό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση μιας φονικής πανδημίας και όχι στο QE!

Στο μεσοδιάστημα -οπότε συντελέστηκε η... τούμπα του επικοινωνιακού επιτελείου της κυβέρνησης έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης- τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευαν την ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων για τις επιχειρήσεις και την εργασία καταθέτοντας ταυτόχρονα προτάσεις για την προστασία των χειμαζόμενων εργαζομένων.

Έτσι και ο κ. Πέτσας κατηγόρησε χθες το απόγευμα τον Αλ. Τσίπρα για «μικροπολιτική στάση» επειδή αναφέρθηκε σε «αποσπασματικά μέτρα» της κυβέρνησης.

Σπέκουλα Γεωργιάδη

Τη σκυτάλη της «σπέκουλας» από τους ενοίκους του Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών παρέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης, που δεν δίστασε να εγκαλέσει -μέσω Τwitter- για «κομματική μικροψυχία» τον Αλέξη Χαρίτση αναπαράγοντας την ανάρτηση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ που υπενθυμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η ΕΚΤ περιλαμβάνει και την Ελλάδα διότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια».

Το λαϊκίστικο διαδικτυακό κρεσέντο του υπουργού Ανάπτυξης ολοκληρώθηκε με τη φράση «μην εκτίθεστε άλλο, είναι Εθνική Επιτυχία», ενώ, όταν η χώρα απεγκλωβιζόταν από τα Μνημόνια (Αύγουστος 2018), κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εξαπάτηση του λαού»!

Τέλος, σε ανάλογο μικροκομματικό πλαίσιο κινήθηκε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μπάμπης Παπαδημητρίου ισχυριζόμενος -σε ηρωικούς τόνους- (Alpha) ότι «δόθηκε μεγάλη μάχη και ξεπεράσαμε το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν μίλαγε με τον κεντρικό τραπεζίτη»...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL