Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ / Δημιουργική ασάφεια χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ / Δημιουργική ασάφεια χαρακτηρίζει τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Σε σωστή κατεύθυνση οι προτροπές του Κ. Μητσοτάκη για πρόληψη, περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και αυτοπροστασία, αλλά ασαφή και ανεπαρκή τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων, είναι η αποτίμηση που κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις που έκανε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Σε τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με συνεργάτες και τομεάρχες του κόμματος εξετάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξοδικά η απόφαση του Eurogroup, η οποία ήταν “πολύ κατώτερη των περιστάσεων”, όπως εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση. “Κατώτερη σε σχέση με τις προκλήσεις και τους κινδύνους με τους οποίους είναι αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία από την πανδημία” ανέφεραν χαρακτηριστικά κομματικοί αξιωματούχοι.

Στο πλαίσιο αυτό τονίστηκε ότι είναι ακόμη πιο επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να λάβει υπόψη και να υλοποιήσει τις προτάσεις που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Κ. Μητσοτάκη για το μαξιλάρι ρευστότητας και να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα ουσιαστικής στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με την απόφαση της κυβέρνησης για την Εκκλησία η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για μια σωστή απόφαση, που ήρθε όμως αργά. “Ελπίζουμε αυτή η καθυστέρηση να μην στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές” σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι διαπραγματεύτηκε με μικροκομματικούς υπολογισμούς ένα ζήτημα δημόσιας υγείας.

Δεν ακούσαμε για τις 4.000 θέσεις γιατρών που εκκρεμούν

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Αλ. Χαρίτσης κάλεσε τον πρωθυπουργό να λάβει υπόψιν τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως έχει κρατήσει μια στάση εποικοδομητικής αντιπολίτευσης. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις θα πλήττονται για πολύ καιρό στηλιτεύοντας την “δημιουργική ασάφεια” σχετικά με τα μέτρα που εξήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης.

Για ανεπάρκεια να αντιστοιχηθούν με τις εξελίξεις μίλησε η Έ. Αχτσιόγλου στο Open. “Πρώτο, βασικό και κρίσιμο είναι η στήριξη του ΕΣΥ” είπε ο Αλ. Χαρίτσης. “Χρειάζεται να γίνουν πιο συγκεκριμένα τα μέτρα για την στήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας” πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι τις τελευταίες ημέρες όλο και περισσότεροι -ακόμα και σε ιδεολογικά αντίθετα στρατόπεδα- αναγνωρίζουν την αξία του ΕΣΥ.

“Δεν ακούσαμε τι γίνεται με τους γιατρούς, με τις 4.000 θέσεις που εκκρεμούν από πέρυσι, καθώς είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν ακούσαμε τι γίνεται με τις κλίνες στα νοσοκομεία” πρόσθεσε ζητώντας να διευκρινιστεί ακόμα εάν οι 2.000 νοσηλευτές αφορούν τις ΜΕΘ ή τη νοσηλεία.

Ανεπαρκές το 1% του ΑΕΠ

Επισήμανε ακόμη την ανάγκη η στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων να ξεκινήσει από τώρα. “Η κρίση της πανδημίας είναι επιβαρυντική και επιζήμια για την πραγματική οικονομία” τόνισε. Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup τη χαρακτήρισε πολύ φτωχή και κατώτερη των περιστάσεων. “Η Ευρώπη πρέπει να ξυπνήσει και να στηρίξει τις οικονομίες, τη στιγμή που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο επίκεντρο της πανδημίας” σημείωσε.

Σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα και το 1% του ΑΕΠ για την κάλυψη των αναγκών και της οικονομικής ζημίας, η Ε. Αχτσιόγλου τόνισε πως δεν είναι καθόλου επαρκές, προειδοποιώντας πως δεν πρέπει το βάρος να μετατοπιστεί στους εργαζόμενους.

Να παραταθούν οι συμβάσεις 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ

Στο μεταξύ, 23 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν αναφορά στη Βουλή για παράταση ή ανανέωση των συμβάσεων των 5.500 πτυχιούχων του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών των υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα εξαιτίας του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL