Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
ΑΛΑ ΚΑΡΤ / Ο ιός της βλακείας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΛΑ ΚΑΡΤ / Ο ιός της βλακείας

Ο πρωθυπουργός πέρασε με το διάγγελμά του πάνω από τον πήχη - της υπευθυνότητας. Μέσα πάμε καλά, έχουμε ηγέτη που εμπνέει εμπιστοσύνη στη δύσκολη μάχη με τον κορονοϊό. Αλλά έξω, με τον Τραμπ και τους Ευρωπαίους, όλους τους Ευρωπαίους συλλήβδην, τα πράγματα είναι επικίνδυνα. Δεν δείχνουν τη σοβαρότητα του δικού μας. Ζήτω ο Μητσοτάκης, ο δικός μας σοβαρός με δυο λόγια.

Ο μόνος ηγέτης που στέκεται όπως πρέπει απέναντι στην επιδημία. Κι αυτά τα άκρως αντικειμενικά τα διαβάσαμε στη σοβαρή -και υπεύθυνη βεβαίως βεβαίως- "Καθημερινή". Γραμμένα με το χέρι του ίδιου του διευθυντή της.

Περί ηγετικής υπευθυνότητας, κολοκυθόπιτα βεβαίως. Αν κάποιοι θεωρούν τον κορωνοϊό ευκαιρία για θωπείες -μην πούμε τίποτα χειρότερο- του Μητσοτάκη αγνοώντας τους κανόνες της πολιτικής και δημοσιογραφικής υγιεινής, κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Πολύ περισσότερο που όσοι διαφωνούν με όσα λέει η "Καθημερινή" το βουλώνουν ενσυνειδήτως αυτόν τον καιρό γιατί άλλα προέχουν. Όχι η αντιπολίτευση. Αλλά είναι σοβαρή στάση αυτή από σοβαρή εφημερίδα; Φτάσαμε δηλαδή, με την πανδημία σε πλήρη εξέλιξη, στην κριτική της ηγεσίας; Και μάλιστα στην απονομή ευσήμων στον πρωθυπουργό;

Συγγνώμη κιόλας, αλλά αυτή η έρπουσα, δήθεν αντικειμενική και δήθεν χαμηλών τόνωνπαρασημοφόρηση, ενώ η μάχη συνεχίζεται, μυρίζει πολλή καμαρίλα. Πολλή προπαγάνδα σε στιγμές που η προπαγάνδα κάνει κακό στην αναγκαία αυτή τη στιγμή ενότητα των ανθρώπων παντός ιδεολογικού χρώματος και πάσης κομματικής φυλής.

Διότι η προπαγάνδα έχει το συνήθειο να παράγει απαντήσεις. Κι αν αρχίσει αυτό το γαϊτανάκι -τι έκανε ο Μητσοτάκης με την Εκκλησία τόσες μέρες, τι έκανε με τον ξενιστή παντός διχαστικού ιού Άδωνι, τι έκανε με τους «χριστιανικές» βλακείες βουλευτών του- ζήτω που κολλήσαμε. Άσε που μπορεί να φτάσει το πράγμα και στη δεόμενη υπέρ ΕΣΥ (!) πρωθυπουργική σύζυγο.

Θα τα βρούμε τα κουμπιά της Αλέξαινας, όπως λέει η παροιμία, αλλά στην ώρα τους. Αφού τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Τότε θα μετρήσουμε τη στάση του κάθε στρατηγού και θα βγάλουμε τα συμπεράσματά μας για το τι χάσαμε, τι έχουμε και τι μας πρέπει ως λαός και ως πατρίδα. Μέχρι τότε, ας αφήσουμε λίγο τις έξυπνες βόμβες της προπαγάνδας.

Γιατί όσο έξυπνες κι αν είναι, διασπείρουν συχνά και τον ιό της βλακείας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL