Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ομοψυχία, αλλά όχι στα μέτρα του Μητσοτάκη

ICON

Ομοψυχία ναι. Αλλά η ομοψυχία έχει πάντοτε ένα κέντρο και μια ιδέα. Και το κέντρο αυτό είναι σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτό. Και ιδέα είναι η ανάγκη να προστατεύσουμε τους ευάλωτους.

«...Την ασύμμετρη απειλή του μεταναστευτικού την αντιμετωπίζουμε με επιτυχία. Γιατί και η κοινωνία ενώθηκε κάτω από την αυτονόητη επιλογή της κυβέρνησης να προστατεύσει τα σύνορά μας. Και οι άνθρωποι που επιφορτίστηκαν με αυτή την αποστολή αποδείχτηκαν πανανάξιοι. Έτσι  θα αποκρούσουμε και την υγειονομική απειλή του κορωνοϊού...».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης στο προχθεσινό του διάγγελμα. Και κακώς διέφυγαν της προσοχής κάποιων, γιατί αποτελούν μνημείο υποκρισίας και πολιτικού καιροσκοπισμού.

Ο πρωθυπουργός που υπέστη πρωτοφανή πανωλεθρία με τα ΜΑΤ στη Λέσβο και τη Χίο, ο πρωθυπουργός που κάλυψε τάγματα εφόδου και φασιστικές συμμορίες λέγοντας ότι είναι εθνοφύλακες που εκτελούν εντολές και συγχαίροντας τους “εθελοντές”, ο πρωθυπουργός που κατηγορούσε διά του εκπροσώπου του και διαφόρων ακροδεξιών πιγκουίνων της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας ως «δούρειο ίππο του Ερντογάν», ο μέγιστος πολιτικός υποκριτής, που εξαπέλυσε δύο εκστρατείες μίσους για να φθείρει την προηγούμενη κυβέρνηση και θα οργίαζε και σήμερα αν ήταν αντιπολίτευση, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό να βγαίνει και να ζητάει ομοψυχία με τόσο απροκάλυπτα κουτοπόνηρο τρόπο.

Να είμαστε λοιπόν ξεκάθαροι. Ομοψυχία ναι. Αλλά η ομοψυχία έχει πάντοτε ένα κέντρο και μια ιδέα. Και το κέντρο αυτό είναι σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτό. Και ιδέα είναι η ανάγκη να προστατεύσουμε τους ευάλωτους.

Τελεία. Κέντρο δεν είναι ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε η κυβέρνηση που ματαίωσε τις μόνιμες προσλήψεις στην Υγεία, ούτε ο Άδωνις που κάνει σέρβις στην κερδοσκοπία, ούτε οι ακροδεξιοί θρησκόληπτοι που κάνουν κωλοτούμπες στην Εκκλησία.

Η ομοψυχία είναι για την υπεράσπιση της κοινωνίας. Συνεννοηθήκαμε;

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις