Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού / Υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και ενίσχυση του ΕΣΥ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού / Υπευθυνότητα, αποφασιστικότητα και ενίσχυση του ΕΣΥ

Με υπευθυνότητα, ψυχραιμία και χωρίς αντιπολιτευτικές κορώνες αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την πανδημία υπογραμμίζοντας την σημασία ύπαρξης και ενίσχυσης του δημοσίου συστήματος Υγείας.

Με συνεχείς ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτη στην αντιμετώπιση της κρίσης, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν χωρίς εξαιρέσεις τις οδηγίες της Πολιτείας, ενώ παράλληλα θέτει στο τραπέζι κρίσιμα ζητήματα για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, τη θωράκιση της οικονομίας και την προστασία των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή στόχος είναι η όσο το δυνατόν αναβαθμισμένη αξιοποίηση της διαδικτυακής πλατφόρμας iSYRIZA για την άμεση επικοινωνία του κόμματος με τους πολίτες.

“Η πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε επιτάσσει λήψη μέτρων που πρέπει να εφαρμοστούν από όλους” διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην τηλεόραση του Mega για το φαινόμενο του κορωνοϊού. “Δεν πρόκειται για ένα ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης ούτε μπορεί να το δει κανείς με όρους ψηφοθηρικούς. Είναι αδιανόητο πρωτοκλασάτοι υπουργοί να στέλνουν το μήνυμα ότι κάποια μέτρα ίσως και να μην χρειάζεται να εφαρμοστούν από όλους” υπογράμμισε στηλιτεύοντας τις δηλώσεις του υπουργού της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδη για ειδική αντιμετώπιση προς την Εκκλησία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης, “δεν χρειάζεται πανικός, αλλά υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα” υπογραμμίζοντας την ανάγκη η Πολιτεία να κάνει δυο σημαντικά βήματα: να στηριχθεί οικονομικά και με ανθρώπινο δυναμικό το δημόσιο σύστημα υγείας και την ίδια στιγμή να στηριχθεί η οικονομία.

“Οι 2.000 προσλήψεις ιατρικού προσωπικού είναι θετικό βήμα” σημείωσε, επισημαίνοντας ωστόσο πως “πρέπει να δούμε τι γίνεται με τις μόνιμες προσλήψεις, τις 1.500 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού για το 2019 και τις επιπλέον 2.500 μόνιμες προσλήψεις για το 2020 που είχαν δρομολογηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και βρίσκονται ακόμα σε εκκρεμότητα”.

Ώρα ευθύνης για όλους

“Είναι η ώρα της ευθύνης για όλους” υπογράμμισε μιλώντας στο Κόκκινο Πάτρας ο Δ. Παπαδημούλης. “Πρώτα απ’ όλα για την Πολιτεία, την κυβέρνηση, τις κρατικές αρχές. Αλλά και για τους πολίτες και όλους τους φορείς που διατυπώνουν δημόσιο λόγο ή οργανώνουν εκδηλώσεις με τη συμμετοχή κοινού. Δεν μπορούμε να παίζουμε με τη δημόσια υγεία. Όλοι μας πρέπει να ακολουθούμε αυστηρά τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και τα σχετικά πρωτόκολλα για να μην θρηνήσουμε την απώλεια πολλών ανθρώπινων ζωών” τόνισε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Επισήμανε ιδιαιτέρως την ευθύνη του πολίτη τονίζοντας πως είναι σωστό ότι, έστω και με καθυστέρηση, έκλεισαν τα σχολεία για δύο εβδομάδες. “Αλλά είναι ευθύνη και των γονιών να μην αφήνουν τα παιδιά που δεν πάνε σχολείο να κυκλοφορούν σε καφετέριες και χώρους συνωστισμού -απλά και πρακτικά πράγματα” πρόσθεσε. Καταλόγισε επίσης καθυστέρηση στις “αυτονόητες” δηλώσεις του πρωθυπουργού προς την πλευρά της Εκκλησίας.

“Με καθυστέρηση και, αφού είχαν προηγηθεί η κυπριακή κυβέρνηση που έκλεισε τις εκκλησίες, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, καθώς και το ‘ελπιδοφόρο’ μήνυμα που έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος - για το οποίο τον συνεχάρη και ο Αλ. Τσίπρας”.

“Έχουμε, όμως, και εμείς την ευθύνη να κάνουμε αυτό που πρέπει. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του κορωνοϊού παρά την επίθεση λάσπης που δέχεται, ακολουθεί μια στάση ευθύνης. Γιατί μας ενδιαφέρει πάνω απ’ όλα η υγεία των συνανθρώπων μας” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Παπαδημούλης καλώντας τους “ταλιμπάν του νεοφιλελευθερισμού και του ‘όλα ιδιωτικά’ να σκεφτούν την σημασία του ισχυρού συστήματος δημόσιας Υγείας, η οποία αναδεικνύεται τώρα με την έξαρση της νόσου. Σε συνέντευξή του στο libre.gr εκτίμησε πως τα πιο οργανωμένα κράτη, που έχουν και ισχυρότερο σύστημα δημόσιας Υγείας, θα αντιμετωπίσουν την κρίση με λιγότερες απώλειες. “Αρκεί οι κυβερνήσεις τους να μην φοβηθούν το πολιτικό κόστος. Η ανθρώπινη ζωή προέχει, όχι τα ψηφαλάκια” είπε ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΑ

Παρέμβαση Γεωργιάδη για την αισχροκέρδεια ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Αλ. Χαρίτσης στηλίτευσε το γεγονός ότι ο υπουργός Ανάπτυξης όχι μόνον δεν έχει παρέμβει, αλλά "δηλώνει προκλητικά ότι οι αυξήσεις 200% και 300% είναι δικαιολογημένες λόγω ζήτησης"

Να παρέμβει για τα φαινόμενα αισχροκέρδειας με αφορμή την έξαρση του κορωνοϊού κάλεσε τον Άδ. Γεωργιάδη ο Αλ. Χαρίτσης με δήλωσή του. “Την ώρα που πληθαίνουν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στα αντισηπτικά και τις μάσκες, ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης κρίνει ότι δεν είναι σκόπιμο να παρέμβει. Και σαν να μην έφτανε αυτό δηλώνει προκλητικά ότι οι αυξήσεις 200% και 300% είναι δικαιολογημένες λόγω ζήτησης” τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

“Κάποιος να του εξηγήσει επιτέλους τη θεσμική του ιδιότητα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Η πρόσβαση όλων σε είδη πρώτης ανάγκης αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης, είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και διασφάλισης της υγείας των πολιτών” πρόσθεσε.


iAsk&Watch για τον κορωνοϊό με τον Αν. Ξανθό και τον Τ. Παναγιωτόπουλο

Τη δυνατότητα να θέσουν τις ερωτήσεις τους γύρω από την πανδημία του κορωνοϊού έχουν τα μέλη της πλατφόρμας iSYRIZA, που αναβαθμίζει τον ρόλο της ως πυλώνα έγκυρης και αδιαμεσολάβητης ενημέρωσης των πολιτών. Μέσω της λειτουργικότητας, iAsk&Watch, τα μέλη της πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τις ερωτήσεις τους γύρω από το κρίσιμο θέμα των ημερών στον τέως υπουργό Υγείας και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό και στον παιδίατρο, επιδημιολόγο και μέλος της επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό Τάκη Παναγιωτόπουλο.

Όπως τονίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ, “κατανοώντας την αγωνία των πολιτών, επιλέγουμε να ενημερώσουμε εμπεριστατωμένα και υπεύθυνα σχετικά με την εξάπλωση του ιού, τα μέτρα πρόληψης που οφείλουμε να λάβουμε ως πολίτες καθώς και τα μέτρα αντιμετώπισης που οφείλει να λάβει η πολιτεία”.

Τα μέλη της πλατφόρμας έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τις ερωτήσεις τους γύρω από το κρίσιμο θέμα των ημερών. Υπενθυμίζεται πως για να θέσει κάποιος την ερώτησή του, καθώς και για να παρακολουθήσει ύστερα τις απαντήσεις, χρειάζεται να έχει εγγραφεί στον isyriza.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL