Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κερδοσκοπούν χαϊδολογώντας τα δίκανα

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να ισχυρίζεται ότι οι πολίτες που ξαμολήθηκαν να κυνηγήσουν πρόσφυγες «είναι εθνοφύλακες που έδρασαν βάσει εντολών». Μπορεί άλλα κυβερνητικά στελέχη να σκίζουν τα ρούχα τους στην Βουλή ότι δεν υπάρχουν «τάγματα εφόδου», όπως έγραψε η "Αυγή".

Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει και το ξέρουν πολύ καλά. Διότι οι καταγγελίες για επιθέσεις τραμπούκων στη Μυτιλήνη και στον Έβρο έρχονται σωρηδόν.

Γερμανοί φασίστες έρχονται στην χώρα μας να κυνηγήσουν μετανάστες. «Εθελοντές», «έφεδροι καταδρομείς» και κάθε καρυδιάς καρύδια από όλη την Ελλάδα προθυμοποιούνται να συνδράμουν στο ανθρωποκυνηγητό.

Ένας «σύλλογος κυνηγών μεταναστών» εμφανίστηκε στον Βόλο. Αλλά η κυβέρνηση κάνει ότι δεν τους βλέπει και παριστάνει και τη θιγμένη από το χθεσινό πρωτοσέλιδο της "Αυγής". Ενώ στην πραγματικότητα κερδοσκοπεί πολιτικά.

Η κυβέρνηση χαϊδεύει την αντιμεταναστευτική υστερία γιατί πιστεύει ότι έτσι θα περάσει τα κλειστά κέντρα και τα ξερονήσια. Η τακτική αυτή είναι ολέθρια.

Την ίδια στιγμή, με αντάλλαγμα 700 εκατομμύρια ευρώ, παραιτείται από κάθε πίεση προς την Ευρώπη για μετεγκαταστάσεις, αλλαγή του Δουβλίνου και κυρώσεις προς την Τουρκία.

Μετατρέπει ένα τεράστιο, διεθνές, γεωπολιτικό ζήτημα σε μεθοριακή ελληνοτουρκική διαμάχη. Και αναλαμβάνει, έτσι, για λογαριασμό της Ε.Ε., να εγκλωβίσει στη χώρα μας το προσφυγικό και μεταναστευτικό ρεύμα. Σε μερικούς μήνες αυτό θα οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση. Με ξερονήσια ή χωρίς.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αλλά την κρύβει ο αντιπροσφυγικός λαϊκισμός και η υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για να συσπειρώσουν την εκλογική τους βάση, χαϊδολογάνε τα δίκανα. Και την ίδια στιγμή οδηγούν τη χώρα σε περιπέτειες. Τίποτα καλό δεν πρόκειται να βγει από όλο αυτό.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις