Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Ακροδεξιό ρατσιστικό θέατρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ακροδεξιό ρατσιστικό θέατρο

Και από τη στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης απαλλάσσει τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση να πάρουν έστω και έναν μετανάστη, να αναθεωρήσουν το Δουβλίνο, ή να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία, αυτοί είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα στραβά μάτια σε όλα τα υπόλοιπα: στις βίαιες επιχειρήσεις του Λιμενικού, στα τάγματα εφόδου και τους κυνηγούς κεφαλών, στα κλειστά κέντρα, στα ξερονήσια.

Η Ευρώπη δεν θέλει να ασχοληθεί περισσότερο με την ύπαρξη των προσφύγων. Και η ελληνική κυβέρνηση δέχεται να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών, επενδύοντας ταυτόχρονα στον εκφασισμό της κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η χθεσινή κίνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μεταφοράς προσφύγων σε ξερονήσια. Κάτι που συνιστά ανθρωπιστικό έγκλημα, όπως θα θυμάται η Δεξιά από τη δεκαετία του '50.

Αλλά γι' αυτό ακριβώς το κάνουν: οι ίδιοι δηλώνουν ότι η διαχείριση πρέπει να έχει αποτρεπτικό χαρακτήρα. Το ίδιο αποτρόπαιη είναι και η κάλυψη στους έξαλλους με τα δίκανα. Με το επιχείρημα ότι είναι «εθνοφύλακες που εκτελούν εντολές». Αυτός είναι ο εκφασισμός.

Είναι ντροπή για την Ελλάδα και για ολόκληρη την Ευρώπη όλο αυτό το ακροδεξιό ρατσιστικό θέατρο που παρακολουθούμε αυτές τις μέρες.

Υποχρέωση της Αριστεράς και ολόκληρου του προοδευτικού κόσμου είναι να θυμίζει ότι το προσφυγικό είναι ευρωπαϊκό θέμα και ότι η αλληλεγγύη προς την Ελλάδα είναι υποχρέωση των εταίρων της. Κυρίως όμως να αντισταθεί στον εκφασισμό της κοινωνίας. Με σημαία το Διεθνές Δίκαιο και την ανθρωπιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL