Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
a la Καρτ / Γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

a la Καρτ / Γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο

Ο Μητσοτάκης, με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους στο πλάι του, μιλάει στους φρουρούς των συνόρων.

Και το πιο καρναβαλικό, μέχρι δακρύων: Ο Μητσοτάκης, περίπου ένστολος, εν μέσω πλήρως ένστολων, χαμογελά στον φακό. Όχι χαμόγελο σπινθηροβόλου ευφυΐας, όπως συνήθως. Ούτε χαμόγελο Μαρινάκη, που μοιράζει νερά στα σύνορα. Αλλά χαμόγελο πολεμιστή που αναμετρά το μέγεθος της νίκης και της δόξης του.

Γιατί πήγε στον Έβρο με κείνους που πήγε και φωτογραφήθηκε όπως φωτογραφήθηκε με κείνους που φωτογραφήθηκε, είναι Μπογδάνου φαεινότερο. Όχι φυσικά για να δείξει ότι έχουμε πόλεμο, αντιμετώπιση ασύμμετρης απειλής, απόκρουση μαζικής εισβολής, ίτε παίδες Ελλήνων. Όχι. Αυτό το έχουν αναλάβει άλλοι, ακροδεξιοί πολιτευτές, δημοσιογράφοι της πρώτης γραμμής -του Μαξίμου-, εθελοντές της φακής. Ή του φιλέτου.

Ο Μητσοτάκης ήθελε χθες να δείξει άλλο πράγμα. Ποιος είναι ο αρχιστράτηγος, ο νικητής, ο γενναίος των γενναίων του Έβρου και της Θράκης.

Αυτός! Και το χαμόγελό του -δοξάστε με!- αποτελεί σεμνή ηγετική κατάνευση στους πορτοσαλταδόρους του εθνόσημου. Στους μαχητές των νήσων, που δείχνουν τι πάει να πει εθνικόφρων χειρ σε μέλη ΜΚΟ, ύποπτους δημοσιογράφους, και κυρίως σε μελαψούς εισβολείς. Ανεξαρτήτως φύλου, κατάστασης, και ηλικίας.

Στον Άδωνι - πρώτη μαμή της νέας εθνικής μας γέννας. Στον Βορίδη, που τρέχει με χαμόγελο Βορείου Πόλου πίσω από τον Άδωνι, που τρέχει πίσω από τον Μπογδάνο, που τρέχει με τη γλώσσα έξω πίσω από τον Κυριάκο: Πώς τους πετσόκοψες έτσι, ρε μεγάλε!

Αυτό το καρναβάλι, που απεικονίζουν με όσο πιο χυδαία χυδαιότητα γίνεται οι στημένες φωτογραφίες του Έβρου, δεν είναι θέατρο του παράλογου. Είναι θέατρο της άρρωστης λογικής που τους καθοδηγεί.

Και την αποκάλυψε ο Ηλιογάβαλος Μπογδάνος μέσα στον χειμαρρώδη και δεν - κρατιέμαι - άλλο πατριωτικό του οργασμό. Χάρη τούς έκανε ο Ερντογάν. Έτσι είπε. Γιατί έδωσε την ευκαιρία να φανεί «το μέταλλο» του Μητσοτάκη. Κι αυτό το είπε. Φάνηκε η αειφόρος, να πούμε, εθνική του γενναιότητα.

Η καρδιά του ηγέτη που χτυπά -πατ, πατ, πατ- κάτω από το ακριβό military μπουφάν.

Αυτά. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις, λένε. Μπα. Χίλιες φωτογραφίας στην περίπτωση αυτή, ένας Μηλιώκας: Γκράντε μαέστρο καλαμπόρτζο...

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL