Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έχει και τα θετικά του ο κορονοϊός

Ανεξάρτητα από την έκταση που μπορεί να πάρει -και μακάρι να είναι περαστικός όσο πιο ανώδυνα γίνεται ο κορωνοϊός- αποδεικνύεται τελικά πολλαπλά χρήσιμος για την κυβέρνηση. Μερικά παραδείγματα μπορεί να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε γιατί:

Πρώτον: Ο κορωνοϊός έδωσε στην κυβέρνηση ένα επιχείρημα υπέρ των κέντρων κράτησης: ότι διασφαλίζουν τους νησιώτες από τον ιό που φέρνουν μαζί τους οι πρόσφυγες από το Ιράν. Μπορεί ο κορωνοϊός να είναι ήδη εδώ και να έχει έρθει από την Ιταλία αλλά δεν πειράζει. Ένα ρατσιστικό και ηλίθιο επιχείρημα όλο και κάπου θα πιάσει.

Δεύτερον: Ο κορωνοϊός βοήθησε τα ΜΜΕ να κουκουλώσουν τα τρομακτικά αίσχη των ΜΑΤ στη Χίο και τη Λέσβο και την πανωλεθρία της τακτικής του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη. Για να βρεις είδηση από τα νησιά στις ιστοσελίδες, έπρεπε να σκάψεις κάτω από δέκα θέματα κορωνοϊού.

Τρίτον: Ο κορωνοϊός βοήθησε να περάσει το ασφαλιστικό. Κανείς δεν έδωσε σημασία σε έναν νόμο που αυξάνει τις κρατήσεις, μειώνει τις συντάξεις και θέτει σε αμφιβολία το πόσοι και πότε θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Αν μάλιστα ο κ. Γεραπετρίτης είχε αποφύγει τις γραφικότητες, θα το είχαν πάρει είδηση ακόμα λιγότεροι.

Τέταρτον: Ο κορωνοϊός αποτελεί δικαιολογία για κάθε απόκλιση από τους οικονομικούς στόχους. Και ύφεση να έχουμε και σε Μνημόνιο να μας ξαναβάλουν, ο κορωνοϊός θα φταίει.

Και πέμπτον: Ο κορωνοϊός είναι ένα σοβαρότατο θέμα, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει στάση υπευθυνότητας με χαμηλά τους τόνους. Άλλοι ήταν οι αλήτες που έκαναν κάθε χρόνο σημαία τους νεκρούς από τη γρίπη, από το 2015 έως το 2019.

Αυτό.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις