Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Έχει και τα θετικά του ο κορονοϊός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έχει και τα θετικά του ο κορονοϊός

Πρώτον: Ο κορωνοϊός έδωσε στην κυβέρνηση ένα επιχείρημα υπέρ των κέντρων κράτησης: ότι διασφαλίζουν τους νησιώτες από τον ιό που φέρνουν μαζί τους οι πρόσφυγες από το Ιράν. Μπορεί ο κορωνοϊός να είναι ήδη εδώ και να έχει έρθει από την Ιταλία αλλά δεν πειράζει. Ένα ρατσιστικό και ηλίθιο επιχείρημα όλο και κάπου θα πιάσει.

Δεύτερον: Ο κορωνοϊός βοήθησε τα ΜΜΕ να κουκουλώσουν τα τρομακτικά αίσχη των ΜΑΤ στη Χίο και τη Λέσβο και την πανωλεθρία της τακτικής του Μητσοτάκη και του Χρυσοχοΐδη. Για να βρεις είδηση από τα νησιά στις ιστοσελίδες, έπρεπε να σκάψεις κάτω από δέκα θέματα κορωνοϊού.

Τρίτον: Ο κορωνοϊός βοήθησε να περάσει το ασφαλιστικό. Κανείς δεν έδωσε σημασία σε έναν νόμο που αυξάνει τις κρατήσεις, μειώνει τις συντάξεις και θέτει σε αμφιβολία το πόσοι και πότε θα θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Αν μάλιστα ο κ. Γεραπετρίτης είχε αποφύγει τις γραφικότητες, θα το είχαν πάρει είδηση ακόμα λιγότεροι.

Τέταρτον: Ο κορωνοϊός αποτελεί δικαιολογία για κάθε απόκλιση από τους οικονομικούς στόχους. Και ύφεση να έχουμε και σε Μνημόνιο να μας ξαναβάλουν, ο κορωνοϊός θα φταίει.

Και πέμπτον: Ο κορωνοϊός είναι ένα σοβαρότατο θέμα, στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει στάση υπευθυνότητας με χαμηλά τους τόνους. Άλλοι ήταν οι αλήτες που έκαναν κάθε χρόνο σημαία τους νεκρούς από τη γρίπη, από το 2015 έως το 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL