Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Χάος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χάος

Τώρα υπάρχουν μόνο διάφορες σεμνές εκκλήσεις για ψυχραιμία και διάλογο.

Αφού δύο μέρες η Λέσβος και η Χίος έγιναν πεδίο μάχης. Αφού υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, πολλοί από αυτούς αστυνομικοί, και κάποιοι τραυματισμένοι από κυνηγετικά όπλα. Αφού από καθαρή τύχη και μόνο δεν υπήρξαν ανθρώπινα θύματα.

Υπεύθυνη για όλα αυτά είναι η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη και μόνο. Γιατί θεώρησε ότι με επιτάξεις, με αυταρχισμό, με αποβάσεις των ΜΑΤ και με τις πλάτες των ΜΜΕ θα καταφέρει να επιβάλει τα κλειστά κέντρα κράτησης. Είναι υπεύθυνη γιατί ως αντιπολίτευση πολέμησε με λύσσα τη συνετή και ορθολογική διαχείριση του προσφυγικού και ως κυβέρνηση την εγκατέλειψε πλήρως. Και στην προσπάθειά της να κάνει μια άλλη πολιτική, που θα τη δικαίωνε στα μάτια των ξενόφοβων και των ακροδεξιών στοιχείων του εκλογικού της ακροατηρίου, προκάλεσε το χάος που προκάλεσε.

Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τώρα, ούτε βέβαια η ίδια η κυβέρνηση. Μέχρι σήμερα έχει αλλάξει ένα σωρό επιχειρησιακά σχέδια, αντικαθιστώντας κάθε φορά το σχέδιο που καταρρέει με ένα καινούργιο, ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο χαοτικό, ακόμα πιο προσβλητικό για το Διεθνές Δίκαιο και τον ανθρωπισμό. Και το χειρότερο είναι ότι δεν φαίνονται ικανοί να σοβαρευτούν. Γιατί η αποσυμφόρηση των νησιών και η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, που είναι τα μόνα εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης αυτή τη στιγμή, δεν δείχνουν να βρίσκονται μέσα στη λογική τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL