Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Κήρυγμα ρατσισμού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κήρυγμα ρατσισμού

"Θέματα όπως ο κορωνοϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μια κλειστή δομή, και όχι σε μια άναρχη ανοιχτή δομή που αποτελεί ‘υγειονομική βόμβα’" ισχυρίστηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας αναφερόμενος σ’ αυτό που λίγο αργότερα χαρακτήρισε "ήπια νόσο"...

Αν πάρει κανείς τοις μετρητοίς την προαναφερθείσα αναφορά, θα μπορούσε να αναρωτηθεί αν η κυβέρνηση μελετά να αντιμετωπίσει την ενδεχόμενη επιδημία κλείνοντας τους πάντες σε στρατόπεδα - και τους γηγενείς. Θέλουμε να υποθέτουμε πως δεν είναι αυτή η στόχευση και απλώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να αναδείξει για άλλη μια φορά την ταύτιση του μετανάστη, του πρόσφυγα με τα προβλήματα δημόσιας Υγείας, γενικά και ειδικά, επαναφέροντας στο πολιτικό προσκήνιο την αναφορά περί "υγειονομικής βόμβας" που τόσο πολύ αρέσει στην ριζοσπαστική δεξιά όλης της Ευρώπης και δεν κάνει τίποτε άλλο από το να διεγείρει τον φόβο και τα ρατσιστικά ανακλαστικά απέναντι στον ξένο.

Ο δρόμος που επέλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που κατά τα άλλα διατυμπανίζει πως "η χώρα είναι θωρακισμένη", είναι ολισθηρός. Μπλέκοντας το προσφυγικό - μεταναστευτικό με την δημόσια Υγεία και μια παγκόσμια επιδημία -ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ήδη προειδοποιεί ότι μπορεί να έχουμε πανδημία-, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και δίνει στον ρατσισμό πρώτη θέση στο ούτως ή άλλως επικίνδυνο αφήγημά της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL