Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Απέτυχαν οι μεθοδεύσεις Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. / Απέτυχαν οι μεθοδεύσεις Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ: Εμμένει στις καταθέσεις της και η "Αικατερίνη Κελέση"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απέτυχαν οι μεθοδεύσεις Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ. / Απέτυχαν οι μεθοδεύσεις Ν.Δ. - ΚΙΝ.ΑΛΛ: Εμμένει στις καταθέσεις της και η "Αικατερίνη Κελέση"

Απέτυχε η προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να εμπλέξουν την προστατευόμενη μάρτυρα "Αικατερίνη Κελέση" στους μίτους της Προκαταρκτικής Επιτροπής. Η μάρτυρας εμφανίστηκε αποφασισμένη να μιλήσει μόνο για το αντικείμενο της Επιτροπής: την ενδεχόμενη παρέμβαση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis. Και από την ώρα που έκανε αυτή την επιλογή τελείωσε την κατάθεσή της μέσα σε δύο ώρες!

Υπογραμμίζεται ότι η “Αικ. Κελέση” επέμεινε πλήρως σε όλα όσα κατέθεσε και για τα πολιτικά πρόσωπα. Με δεδομένο ότι και ο “Μάξιμος Σαράφης” στην οκτάωρη κατάθεσή του επιβεβαίωσε τις προηγούμενες μαρτυρίες του, είναι προφανές ότι ο ισχυρισμός της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. για «σκευωρία» αποδυναμώνεται, καθώς υπάρχουν τουλάχιστον δύο καταθέσεις που πιστοποιούν τα γεγονότα.

Ομολογία αποτυχίας από τη Ν.Δ.

Είναι ενδεικτικό ότι ακόμη και η Ν.Δ. παραδέχθηκε ότι από την “Κελέση” προέκυψαν άνθρακες. «Ο ‘Σαράφης’ διέψευσε τον ‘Σαράφη’ και τα πήρε όλα πίσω και η ‘Κελέση’ δεν βρήκε το θάρρος καν να μιλήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις» σχολίασαν πηγές της Ν.Δ. και πρόσθεσαν: «Η μάρτυρας ‘Κελέση’ υπό τον φόβο των ερωτήσεων αρνήθηκε να απαντήσει σνομπάροντας την Επιτροπή και τη Βουλή».

"Δεν γνωρίζω τίποτε για υπόθεση Παπαγγελόπουλου"

Σύμφωνα με πληροφορίες, η “Αικ. Κελέση” υπογράμμισε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για τον Δ. Παπαγγελόπουλο. «Δεν έχω καμία απολύτως σχέση με τον Δ. Παπαγγελόπουλο, ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ μου, ούτε γνωρίζω κάτι γι’ αυτά που τον αφορούν» φέρεται να δήλωσε.

Ακόμη, επιβεβαίωσε τις καταθέσεις της λέγοντας πως «όλα αυτά που κατέθεσα αποτελούσαν πρακτικές της εταιρείας που είχαν την απόλυτη έγκρισή της». Σύμφωνα με πληροφορίες, η “Αικ. Κελέση” ξεκαθάρισε πως «όσα κατέθεσα τα κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια. Δεν έχω παροτρυνθεί ούτε πιέστηκα ούτε εκβιάστηκα από κανέναν.

Ήταν αποκλειστικά δική μου συνειδητή απόφαση». «Δεν εμφανίστηκα, δεν εξετάστηκα και δεν κατέθεσα σε καμία αλλοδαπή αρχή εκτός από την Εισαγγελία Διαφθοράς και τώρα ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής» φέρεται να ανέφερε και διαβεβαίωσε ότι «στην Εισαγγελία Διαφθοράς εμφανίστηκα κατόπιν δικής μου πρωτοβουλίας και όχι με την παρέμβαση ή υπόδειξη κάποιου άλλου».

Σημειώνεται ότι στις ερωτήσεις της Ν.Δ. και του ΚΙΝ.ΑΛΛ. απαντούσε «μονότονα»: «Η κλήτευσή μου έγινε για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Δεν γνωρίζω τίποτε γι’ αυτό που ερευνάτε. Για την υπόθεση Novartis ισχύουν όσα έχω πει και θα καταθέσω γι’ αυτήν όταν κληθώ στο δικαστήριο».

"Δεν σχετίζεται με την υπόθεση"

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Βασίλης Κεγκέρογλου τη ρώτησε αν έχει δει ποτέ πολιτικό από κοντά. «Δεν γνωρίζω πολιτικά πρόσωπα, δεν έχω σχέση και ούτε θέλω» ήταν η απάντησή της σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ όταν ο βουλευτής τη ρώτησε πως αισθάνθηκε όταν είδε τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο να κλαίει στη Βουλή εξαιτίας της δικής της κατάθεσης, εκείνη φέρεται να απάντησε: «Δεν σχετίζεται αυτό με την υπόθεση».

Ομοίως, όταν ο Β. Κεγκέρογλου τη ρώτησε «αν υπάρχει έγγραφο που η Ελ. Τουλουπάκη αποκαλύπτει την ταυτότητά σας ως προστατευόμενη μάρτυρα», η “Αικ. Κελέση” φέρεται να δήλωσε: «Δεν με αφορά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL