Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
«Μαγική εικόνα» το όπλο του ειδικού φρουρού στην ΑΣΟΕΕ - Εικόνες ντροπής εκθέτουν την "κανονικότητα"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μαγική εικόνα» το όπλο του ειδικού φρουρού στην ΑΣΟΕΕ - Εικόνες ντροπής εκθέτουν την "κανονικότητα"

Πρόκειται για ειδικό φρουρό που προσλήφθηκε με τις πρόσφατες εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεις, κάτι που επιβεβαιώνει δυστυχώς την πρόσφατη καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ από τον Γ. Ραγκούση στην Βουλή για τις ρουσφετολογικές προσλήψεις που έγιναν με αποτέλεσμα χωρίς καμία εκπαίδευση ειδικοί φρουροί να αναλαμβάνουν υπηρεσία απειλώντας την ασφάλεια των πολιτών αντί να την περιφρουρούν.

Τις "εικόνες ντροπής και δημοκρατικής εκτροπής" κατήγγειλε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης τονίζοντας σε ανακοίνωσή του ότι: "Για μια ακόμη φορά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο και τα δημοκρατικά δικαιώματα δέχτηκαν επίθεση. Σήμερα, η επίθεση περιλάμβανε και την επίδειξη του υπηρεσιακού όπλου αστυνομικού με πολιτικά, στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ. Δηλαδή, εντός του πανεπιστημιακού Ασύλου. Αυτή είναι η «κανονικότητα» που εννοούν οι κύριοι Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης, αλλά και η κρυπτόμενη υπουργός Παιδείας."

O Γιάννης Ραγκούσης σε παρέμβασή του στο δελτίο του ΑΝΤ1 τόνισε ότι πρόκειται για νεοπροσληφθέντα ειδικό φρουρό,

Η ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε το περιστατικό ότι αστυνομικός εκτός υπηρεσίας τράβηξε όπλο μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ αλλά παρουσιάζει μια εικόνα "μαγική".

Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής «τις μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.

Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον  προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση. Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών.

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».

Κατά αντίστοιχο τρόπο "μαγικό" ήταν και το ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ για το περιστατικό όπου στην σχετική δημοσίευση ανέφερε

"Ένας αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίας και περνούσε με την μηχανή του έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), αργά το μεσημέρι, τραυματίστηκε έπειτα από επίθεση που δέχθηκε ξαφνικά από άγνωστα άτομα".

"Οι δράστες αρχικά τον χτύπησαν και στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές στη μηχανή του. Επίθεση με πέτρες και ξύλα δέχθηκαν αμέσως μετά και αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές."

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα προκύπτει από τις καταγγελίες των φοιτητών...

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι ο ασφαλίτης έβγαλε όπλο και τους απείλησε

Οι ίδιοι οι φοιτητές καταγγέλλοντας πως είδαν έναν ασφαλίτη να μπαίνει στο χώρο του ιδρύματος, να βγάζει όπλο και να τους απειλεί, ενώ έπειτα δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης αλλά και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών.

Η ενωτική πρωτοβουλία της ΑΣΟΕΕ εξηγεί πως ο άντρας αποπειράθηκε να συλλάβει μικροπωλητή και όταν φοιτητές αντέδρασαν, μπήκε στη σχολή στοχεύοντας με το όπλο, απειλώντας τους ότι θα τους ρίξει. «Στη συνέχεια φυγαδεύτηκε με την βοήθεια διμοιρίας των ΜΑΤ τα οποία πέταξαν κρότου λάμψης και ξυλοκόπησαν φοιτητές φτάνοντας μέχρι την είσοδο της σχολής».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στο όργιο αστυνομοκρατίας και καταστολής που βιώνουν από την αρχή της χρονιάς στην σχολή τους. «Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την εισβολή των δυνάμεων καταστολής στο προαύλιο της σχολής και ομηρίας 200 φοιτητών, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που τα ΜΑΤ είχανε κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στο εσωτερικό της σχολής δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα. 

»Όλα αυτά έρχονται ως επακόλουθα της πολιτικής της κυβέρνησης η οποία εξαπολύει επίθεση στην παιδεία και στα συμφέροντα των φοιτητών καταργώντας το άσυλο και προσπαθώντας να επιβάλλει το δόγμα νόμος και τάξη. Για όποιον δεν είχε πειστεί μέχρι τώρα αυτή είναι η πραγματική εικόνα της κατάργησης του ασύλου δηλαδή αστυνομικοί να οπλοφορούν και να απειλούν φοιτητές ότι θα τους πυροβολήσουν».

Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε το περιστατικό:

Η αστυνομία "παλεύει το οργανωμένο έγκλημα" βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας.

Στην ΑΣΟΕΕ μπήκε σήμερα ένας ασφαλίτης, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών, έβγαλε όπλο και απείλησε τους φοιτητές/-ριες. Έπειτα, φυγαδεύθηκε με τη βοήθεια των ΜΑΤ, τα οποία προχώρησαν σε ρίψη κρότου λάμψης και σε ξυλοδαρμούς φοιτητών και φοιτητριών.

Η αστυνομία, με την πλήρη ανοχή της κυβέρνησης "παλεύει το οργανωμένο έγκλημα" βγάζοντας πιστόλια μέσα στις σχολές μας, ενάντια σε φοιτητές και φοιτήτριες.

Η αστυνομοκρατία δεν θα περάσει.

Η πραγματική απειλή για την Δημοκρατία, είναι οι μαφιόζικες πρακτικές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα όπλα, το δημόσιο πανεπιστήμιο στο στόχαστρο

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ σύμφωνα με την οποία καταγγέλλεται «η συνεχής επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, οι οποίες σε πλήρη συνεννόηση με την πολιτική τους ηγεσία καταλύουν κάθε έννοια Δημοκρατίας και Ελευθερίας».

«Το σημερινό περιστατικό με ασφαλίτη ο οποίος κραδαίνοντας όπλο εισήλθε στο προαύλιο του Οικονομικού Πανεπιστημίου το οποίο ήταν γεμάτο από φοιτητές και φοιτήτριες φαίνεται πως είναι μέρος ενός επεξεργασμένου σχεδίου προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να θρηνήσουμε θύματα εντός πανεπιστημιακού χώρου», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση ενώ γίνεται λόγο για «αναρίθμητα περιστατικά αστυνομικής βίας », την ώρα που «το οργανωμένο έγκλημα θεριεύει βρίσκοντας την κυβέρνηση Μητσοτάκη τον καλύτερο σύμμαχο για τις βρωμοδουλειές του».

Διαβάστε επίσης:

Με ποινικό μητρώο αρκετοί από τους νέους ειδικούς φρουρούς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL