Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Επελέγη ο Αθ. Ράντος / Επελέγη ο Αθ. Ράντος: Πρόεδρος του ΣτΕ... για έξι μήνες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επελέγη ο Αθ. Ράντος / Επελέγη ο Αθ. Ράντος: Πρόεδρος του ΣτΕ... για έξι μήνες

Το Υπουργικό Συμβούλιο, κατόπιν εισήγησης του Υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε για τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας τον μέχρι σήμερα αρχαιότερο Αντιπρόεδρό του Αθανάσιο Ράντο από τη στιγμή που η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ψηφίστηκε από τη Βουλή για το ύπατο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας και παραιτήθηκε από το δικαστικό σώμα.

Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ ήταν μέχρι σήμερα πρόεδρος του Ε' Τμήματος και προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι επελέγη ενώ στην εκπνοή του ερχόμενου Ιουνίου θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα λόγω συνταξιοδότησης!

Υπ’ αυτό το πρίσμα δήλωσε ότι “για το σύντομο διάστημα που μου απομένει να ασκήσω τα νέα καθήκοντα μέχρι την αφυπηρέτηση, δεν μπορώ να υποσχεθώ στην Πολιτεία, την κοινωνία και τον πολίτη, τίποτα άλλο παρά ό,τι ήταν το αποκλειστικό ενδιαφέρον όλα αυτά τα 47 χρόνια:

Κάθε προσπάθεια και μόχθο για ένα δικαστήριο που, διατηρώντας το κύρος του και την περιωπή του, θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία και τον πολίτη και θα προσπαθεί να επιλύει αποτελεσματικά τις διαφορές, όπως αρμόζει σε κάθε δικαστήριο ευρωπαϊκής χώρας που σέβεται τον εαυτό του».

Ο νέος πρόεδρος του ΣτΕ έχει δώσει συντηρητικά δείγματα γραφής. Πολέμησε με σθένος την επιλογή για τις νέες σύγχρονες ταυτότητες, ψηφίζοντας υπέρ της αναγραφής του θρησκεύματος, εισηγήθηκε ενάντια στις αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών, αντέδρασε σθεναρά στις προτροπές συναδέλφων του να πάψουν οι θρησκευτικές τελετές στον χώρο των δικαστηρίων, είχε ταχθεί υπέρ της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες και κυρίως είχε υπερψηφίσει την κατάργηση του νόμου (Ραγκούση) για την ιθαγένεια.

Πάντως ο ίδιος, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είχε απορρίψει τις προσφυγές αντισυνταγματικότητας «μακεδονομάχων» για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL