Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ρατσιστικό παραλήρημα Βρούτση και επίθεση με χαρακτηρισμούς εναντίον βουλευτή (Video)

Ρατσιστικό παραλήρημα του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση που αρνείται σύνταξη σε ανθρώπους που δουλεύουν στη χώρα, διαμένουν μόνιμα και έχουν κρατήσεις.

«Καταργείτε τους 3 πυλώνες. Ιδιωτικοποιείτε την ασφάλιση. Ο εργαζόμενος θα ξέρει τι θα δίνει αλλά δεν θα ξέρει ποτέ τι θα πάρει. Όλα θα τα ρυθμίζει η αγορά. Θα παίζει τα λεφτά τους σε προϊόντα ρίσκου. Τα Σωματεία θα απαντήσουν στο νομοσχέδιο σας. Το διάβασαν και το ξέρουν πολύ καλά», είπε ο Χρήστος Κατσώτης στην τοποθέτηση του στην Βουλή.

"Λέτε πληρώνει από την τσέπη του ο Έλληνας φορολογούμενος. Δηλαδή αυτός που έχει 27 έτη δουλειάς δεν φορολογείται; Γιατί λέτε αυτός που φορολογείται και είναι Έλληνας πολίτης θα παίρνει την εθνική σύνταξη, αλλά αυτός που φορολογείται και δεν έχει 40 χρόνια διαμονής δεν θα πάρει την ίδια σύνταξη. Τι διάκριση είναι αυτή; Τι ρατσισμός; Που στηρίζεται αυτή την θέση σας;" "Πέστε μου ποια είναι η διαφορά φορολογείται ή όχι;" "Αυτός που φορολογείται και δεν έχει 40 χρόνια διαμονής και δουλειά, δεν θα πάρει την ίδια σύνταξη. Τι ρατσισμός είναι αυτός;" στόχευσε ο Χρήστος Κατσώτης επικρίνοντας τον Γιάννη Βρούτση για αυτή τη ρατσιστική διάκριση.

Γ. Βρούτσης: "Ελάτε στην απεργία να τους πάρουμε τη σύνταξη λέει ο κ. Κατσώτης"

«Ο κ. Κατσώτης παραμένει αδιόρθωτα εμμονικός σε μια αντίληψη που λέει ότι όλοι οι κατατρεγμένοι της γης και όσοι ήρθατε στην Ελλάδα από το Πακιστάν, το Μαρόκο, την Αλγερία, ελάτε και όσοι δουλέψετε εδώ θα παίρνετε την εθνική σύνταξη". 

"Έλληνα φορολογούμενε πλήρωνε λέει ο "αδιόρθωτος και αδιάβαστος" ο κ. Κατσώτης και καλεί στην απεργία και λέει ελάτε «Ελάτε στην απεργία για το ασφαλιστικό της χώρας. Όλοι οι μετανάστες να ενισχύσετε το ΚΚΕ στην πορεία ενός ασφαλιστικού, ελάτε στην απεργία να τους πάρουμε τη σύνταξη, να την ισοπεδώσουμε, να πάει 80% κάτω η σύνταξη. Μήπως θα τα δώσει τα λεφτά από την τσέπη του;"

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ που επέκρινε τον Γ. Βρούτση για αυτό το "ρατσιστικό παραλήρημα".

Κατ.Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο