Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καζάνι που βράζει τα νησιά του Β. Αιγαίου - Αντιδρούν στα κλειστά κέντρα οι τοπικές κοινωνίες (Video)

Άλλα τους υποσχέθηκε η Ν.Δ. και άλλα κάνει στο προσφυγικό με αποτέλεσμα να φουντώνουν οι αντιδράσεις των γαλάζιων αυτοδιοικητικών. «Η κυβέρνηση θέλει να διακόψει το διάλογο. Ενώ είχαμε συμφωνήσει ότι θα γίνει η αποσυμφόρηση των νησιών δεν έγινε τίποτα» είπε ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου στον ΑΝΤ1 Κ. Μουτζούρης μιλώντας για αιφνιδιασμό των τοπικών κοινωνιών από την κυβέρνηση.

«Αποσυμφόρηση στα νησιά δεν γίνεται με το σχέδιο της κυβέρνησης» είπε ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί: «Ο πληθυσμός των νησιών είναι στα κάγκελα με το μεταναστευτικό».

Το κλίμα άλλαξε στα κανάλια για τους γαλάζιους αυτοδιοικητικούς των νησιών από τη στιγμή που δεν συναινούν στο σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα.

Έτσι η βουλεύτρια της Ν.Δ. Φ. Πιπιλή επιτέθηκε στον κ. Μουτζούρη που μιλά για "αποσυμφόρηση" λέγοντας: "Αυτό που κάνετε κ. Μουτζούρη είναι εξοργιστικό, ανεπίτρεπτο. Δεν μπορεί να γίνει η διασπορά στην Ελλάδα».

Ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου μπήκε στο στόχαστρο και του δημοσιογράφου κ. Κανέλλη χθες στην ΕΡΤ.

Ξεχνά η Ν.Δ. σήμερα τι έταζε προεκλογικά στους κατοίκους των νησιών όταν μιλούσε για "αποσυμφόρηση".

Το κυβερνητικό πλάνο για την ολοκλήρωση μάλιστα των νέων δομών είναι 6 μήνες και αναρωτιέται κανείς τι σούπερ φαστ υποδομές θα είναι αυτές... που σήμερα ωραιοποιώντας την κατάσταση παρουσιάζουν ότι θα έχουν ακόμα και δομές υγείας για να αποσυμφοριστούν τάχα τα νοσοκομεία!

Αλ. Χαρίτσης: Η Ν.Δ. δεν προχωρά την αποσυμφόρηση για να μην έρθει σε σύγκρουση με τους αυτοδιοικητικούς της στην ενδοχώρα

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιστρατεύει τη στρατηγική της αποτροπής στο προσφυγικό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στο ράδιο Αλφα της Καβάλας προσθέτοντας ότι «η ΝΔ θεωρεί ότι με την εξαθλίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές, στα νησιά μας, θα αποτρέψει την έλευση των προσφύγων και μεταναστών».

"Η Ν.Δ. αγνοεί, πως εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν στην Τουρκία για να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, αγνοεί τις πολεμικές συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή, την κλιματική αλλαγή, τη φτώχεια. Και προσπαθεί ταυτόχρονα να μην έρθει σε σύγκρουση με τους τοπικούς παράγοντες, τους βουλευτές και τους δημάρχους της στην ενδοχώρα. Γι’ αυτό δεν προχωράει στην αποσυμφόρηση των νησιών».

Αντιδράσεις των δημοτικών συμβουλίων και της Περιφέρειας Β. Αιγαίου

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου της σήμερα το απόγευμα, διακόπτει κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Το δημοτικό συμβούλιο της Δ. Λέσβου αποφάσισε μεταξύ άλλων να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης της περιοχής κοντά στην Καράβα, όπου σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή, και να δημιουργηθεί Επιτροπή Αγώνα. Επίσης αποφασίστηκε να υπάρξει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Την αντίθεση του με τη διαδικασία της επίταξης δημοτικής έκτασης στη θέση «17» εξέφρασε το δημοτικό συμβούλιο Χίου. Αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής, προκειμένου να υπάρξει προσφυγή κατά της διαδικασίας επίταξης και κατά κάθε άλλης δικαστικής πράξης που σχετίζεται με αυτή. Επίσης, αποφασίστηκε καμία υπηρεσία και κανένα νομικό πρόσωπο του δήμου να συμβάλει στη δημιουργία της δομής.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Επτά μήνες κυβέρνηση Μητσοτάκη: Γκέλες παντού

Επτά μήνες μετά τις εκλογές, η ελληνική πραγματικότητα επί κυβέρνησης Μητσοτάκη διαμορφώνεται ως εξής: Στο προσφυγικό, υπάρχει πλήρης απώλεια ελέγχου. Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να θέσει στοιχειώδεις στόχους και να τους υλοποιήσει και έχει μετατραπεί σε ουρά των τοπικών της ακροδεξιών παραγόντων....

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις