Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Στα ψιλά / Πώς να δεθεί η Μεσόγειος με σχοινιά;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα ψιλά / Πώς να δεθεί η Μεσόγειος με σχοινιά;

Πρέπει πρώτα να δούμε αν μπορεί με ασφάλεια να φέρει τα αποτελέσματα που θέλουμε» δήλωσε χθες το πρωί στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στο ακροδεξιό ακροατήριό της περί κλεισίματος των συνόρων στους «λαθρομετανάστες».

Πιστοί στις ξενοφοβικές αρχές τους δεν δείχνουν να φείδονται χρημάτων όταν πρόκειται να ικανοποιήσουν την εκλογική τους πελατεία και με περισσή άνεση σπεύδουν να ρίξουν στη θάλασσα μισό εκατομμύριο ευρώ ώστε να απλώσουν ένα πλωτό φράγμα μήκους 2.700 μέτρων κάπου στο Αιγαίο.

Επιτελικές λύσεις από ένα επιτελικό κράτος που αδυνατεί να απεγκλωβιστεί από τις ρατσιστικές ιδεοληψίες που κάποτε ήθελαν τους κυβερνώντες να εγκαινιάζουν πανηγυρικά και να χρυσοπληρώνουν κάποια χιλιόμετρα συρματοπλέγματος στον Έβρο και τώρα επιχειρούν να φράξουν και τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Παράδειγμα προς μίμηση η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δείχνει πλέον τον δρόμο και στους υπόλοιπους Ευρωπαίους του Νότου που δέχονται στις ακτές τους τα καράβια και τις βάρκες της απελπισίας. Παράδειγμα και για την Ιταλία του Σαλβίνι, που προφανώς μέχρι σήμερα δεν τα σκέφτηκε τα πλωτά φράγματα, να δέσει κι αυτός τα θαλάσσια σύνορά του με σχοινιά και να γλιτώσει από τους ανεπιθύμητους.

Μα πώς όμως να δεθεί η Μεσόγειος, πώς να δεθεί το Αιγαίο με σχοινιά; Πώς να μαστιγώσεις ως άλλος Ξέρξης τη θάλασσα; Τι επικίνδυνοι και συνάμα γελοίοι ερασιτεχνισμοί είναι αυτοί με τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοτάκη ταΐζει το φίδι που η ίδια τα προηγούμενα χρόνια εξέθρεψε και τώρα απειλεί να τη δαγκώσει;

Λεφτά πεταμένα στη θάλασσα, σχέδια για φυλακές, απειλές και μακάβριες υποσχέσεις στην Ακροδεξιά που απαιτεί πνιγμούς προς γνώση και συμμόρφωση των μελλοντικών «εισβολέων» είναι οι σπασμωδικές κινήσεις και οι θλιβερές πρωτοβουλίες μιας κυβέρνησης ανήμπορης να διαχειριστεί το ζήτημα με ανθρωπιστικούς όρους.

Όμηρος μιας αδιέξοδης και αναποτελεσματικής πολιτικής που στηρίχτηκε τα τελευταία χρόνια σε κραυγές και κατασκευασμένους κινδύνους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πελαγοδρομεί επικίνδυνα στα νερά του Αιγαίου απειλώντας να βυθίσει την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό μιας ολόκληρης χώρας που, ευτυχώς, δεν κατοικείται από ρατσιστές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL