Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Γ. Μπουρνούς: Επαίσχυντη η τροπολογία, επέλεξε δικούς του ανθρώπους ο κ. Αυγενάκης στην ΕΕΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μπουρνούς: Επαίσχυντη η τροπολογία, επέλεξε δικούς του ανθρώπους ο κ. Αυγενάκης στην ΕΕΑ

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα αθλητισμού, Γιάννης Μπουρνούς μιλώντας στο gazzetta.gr για την περιβόητη κυβερνητική τροπολογία που αλλάζει τις ποινές για θέματα που προκύπτουν από γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, εξήγησε γιατί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Η συγκεκριμένη τροπολογία ουσιαστικά κατατίθεται έπειτα από την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα της Super League με την κατηγορία της πολυϊδιοκτησίας και προβλέπει τελικά «ποινή αφαίρεσης πέντε έως δέκα  βαθμών από το τρέχον ή από το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα».

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Υφυπουργός κ. Αυγενάκης με μια σειρά πολιτικών μεθοδεύσεων γύρω από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού οδήγησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε μια χαοτική κατάσταση.

Σε μια κατάσταση συγκρουσιακή, η οποία διαλύει οτιδήποτε είχε απομείνει. Αφού διαπίστωσαν τις καταστροφικές συνέπειες των μεθοδεύσεων αυτών έσπευσε ο κ. Αυγενάκης με δήλωση του να πάρει αποστάσεις και σήμερα (28/1) κρυπτόμενος έστειλε την Υπουργό Πολιτισμού να καταθέσει μια τροπολογία που είναι επαίσχυντη. Είναι επαίσχυντη για πάρα πολλούς λόγους.

Από το ότι αντιβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου μέχρι το γεγονός ότι κατατίθεται εν μέσω εκδίκασης μιας υπόθεσης, ενώ μπορούμε να καταλάβουμε από το πολιτικό περιεχόμενο της ποιες είναι οι πολιτικές στοχεύσεις της.

Για όλους αυτούς τους λόγους εγώ κατέθεσα γραπτό αίτημα στο προεδρείο της Βουλής εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα για την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορία για αύριο το μεσημέρι (29/1). Η δική μας αντίληψη ήταν να μην συμμετάσχουμε καθόλου σε αυτό το αίσχος, αυτή την επαίσχυντη κατάσταση που δημιούργησε η ίδια η κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά καταθέσαμε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία έτσι ώστες ένας-ένας οι κυβερνητικοί βουλευτές να αναγκαστούν να τοποθετηθούν πάνω στις καταστρεπτικές μεθοδεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του Αθλητισμού και του κ. Αυγενάκη».

Ο κ. Μπουρνούς έκανε λόγο για καταστρατήγηση του ρόλου και της αποστολής της Ε.Ε.Α.

«Ο ρόλος και η αποστολή της Επιτροπής Επαγγελματικής Αθλητισμού κατά κάποιο τρόπο καταστρατηγήθηκε ήδη από την διαδικασία που επέλεξε ο κ. Αυγενάκης για να αντικαταστήσει τα δύο παραιτηθέντα μέλη της, με αρεστούς του ανθρώπους από το πανεπιστήμιο Πειραιά. Ο νόμος Βασιλειάδη ορίζει ότι για τη συγκρότηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, οι προτάσεις επί των προσώπων που κάνει το Υφυπουργείο Αθλητισμού πρέπει να περάσουν από την έγκριση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο κ. Αυγενάκης επέλεξε να μην πάει σε ανασυγκρότηση της Επιτροπής γιατί ήξερε πως θα πέρναγε την βάσανο της διαφάνειας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, αλλά αντιθέτως επέλεξε απλώς να αντικαταταστήσει τους δύο παραιτηθέντες πολύ στοχευμένα, με δύο δικούς του ανθρώπους, ούτως ώστε όπως φάνηκε να επηρεαστεί και το τελικό πόρισμα».

Ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα αθλητισμού χαρακτήρισε παράλληλη υποκριτική την στάση του Υφυπουργού Αθλητισμού.

«Ο κ. Αυγενάκης προτού επέμβει πολιτικά στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού γνώριζε πολύ καλά τι λέει το νομικό πλαίσιο για τέτοιες περιπτώσεις, άρα δεν μπορεί εκ των υστέρων να βγαίνει και να δηλώνει σοκαρισμένος για το ενδεχόμενο του υποβιβασμού. Είναι υποκρισία, είναι θεατρινισμός και τουλάχιστον ας είχε τα πολιτικά κότσια να υπερασπιστεί τις επιλογές του».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL