Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Θερμή υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Ηλεία / Θερμή υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Ηλεία: Αποκαλύπτεται το σχέδιο εξαπάτησης της Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θερμή υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Ηλεία / Θερμή υποδοχή του Αλ. Τσίπρα στην Ηλεία: Αποκαλύπτεται το σχέδιο εξαπάτησης της Ν.Δ.

Η αίθουσα που φιλοξένησε την ανοιχτή συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο θεματικό πάρκο Ξυστρή είχε γεμίσει ασφυκτικά. Νωρίτερα πολίτες του Πύργου Ηλείας είχαν υποδεχτεί θερμά τον πρώην πρωθυπουργό, που εγκαινίασε τις περιοδείες του για το 2020 στον δρόμο προς το ιστορικό συνέδριο που "θα βάλει τις βάσεις όχι μόνο της ανασυγκρότησης, αλλά και της νίκης στις επόμενες εκλογές".

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ριζώσει στην κοινωνία

"Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια πολιτική δύναμη που έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία γιατί εκπροσωπεί όλες και όλους τους πολίτες που δεν είναι προνομιούχοι. Τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο, μια πιο δίκαιη κοινωνία. Στον τόπο μας πάντοτε η Αριστερά και το δημοκρατικό και προοδευτικό κίνημα αγωνιζόταν για μια δικαιότερη κοινωνία" επισήμανε.

Ο Αλ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους δεκάδες ανένταχτους πολίτες που βρίσκονταν στον χώρο της ομιλίας, τους κάλεσε να γίνουν οργανικό κομμάτι της προσπάθειας "όχι να φτιάξουμε το κόμμα, αλλά να βάλουμε τις προϋποθέσεις όχι απλά να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, αλλά να οδηγήσουμε τη χώρα σε μονοπάτια προόδου και δικαιοσύνης".

Ξεθωριάζουν οι υποσχέσεις της Ν.Δ.

Στην συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς, όπως τόνισε, "σιγά - σιγά αρχίζουν να ξεθωριάζουν οι υποσχέσεις και να διαφαίνεται το σχέδιο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Σχέδιο το οποίο ενορχηστρώθηκε από γνωστά πολιτικά κέντρα και υλοποιήθηκε και από τη συντριπτική μερίδα των ΜΜΕ".

"Είμαστε στη φάση όπου αρχίζει και συνειδητοποιεί και η μεσαία τάξη ότι έχει εξαπατηθεί, αλλά, όπως ο εξαπατημένος σύζυγος, όταν το μαθαίνει, δεν θέλει να το πιστέψει, δίνει πίστωση χρόνου" ανέφερε μια ημέρα πριν στη συνέντευξή του στον Ν. Χατζηνικολάου.

Ευνοούνται οι έχοντες και κατέχοντες

Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για την πολιτική εξαπάτηση πάνω στην οποία βασίστηκαν η προεκλογική εκστρατεία και η αντιπολίτευση της Ν.Δ.

"Πού είναι η ανάπτυξη του 4%; Η καταιγίδα των επενδύσεων και οι ουρές επενδυτών; Οι μπουλντόζες στο Ελληνικό που θα έμπαιναν την επόμενη εβδομάδα των εκλογών, που δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ το εμπόδισε, που πήγαμε το έργο από το 0% στο 90%; Πού είναι οι θέσεις εργασίας, οι δουλειές για όλους; Οι αυξήσεις στους μισθούς; Πού είναι η αύξηση στον κατώτατο, που θα ήταν τάχα διπλάσια της ανάπτυξης; Πού είναι οι ελαφρύνσεις για τους αδύναμους και τους μεσαίους;" διερωτήθηκε κάνοντας λόγο για απατηλές υποσχέσεις και προσδοκίες που σβήνονται.

"Η πολιτική της κυβέρνησης ευνοεί και ελαφρύνει τους έχοντες και κατέχοντες ενώ φορτώνει επιπρόσθετα βάρη στη μεσαία τάξη και στους αδύναμους" είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση διέψευσε, τόσο σύντομα, τόσους πολλούς.

Κυβέρνηση της κολεγιάς με τα συμφέροντα

Αναφέρθηκε στην επίθεση στην εργασία, στην εξαπάτηση των συνταξιούχων, την κατάργηση της 13ης σύνταξης, στην πτώση του τζίρου στην αγορά τις γιορτές, αλλά και την επιβάρυνση του 90% των ελεύθερων επαγγελματιών. "Ο ελληνικός λαός δεν θα είναι απογοητευμένος όταν συνειδητοποιήσει την απάτη, θα είναι θυμωμένος" εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική ανισοτήτων σε όλα τα πεδία.

"Αυτό δεν είναι υπουργείο Παιδείας. Είναι υπουργείο των κολεγίων και κυβέρνηση της κολεγιάς με τα συμφέροντα" είπε σχετικά με τις αλλαγές στην Παιδεία. "Καταργούν δημόσιες ανώτατες σχολές και πριμοδοτούν ασύδοτα τα κολέγια με την εξίσωση των πτυχίων με ΑΕΙ" είπε και πρόσθεσε: "Να η αριστεία και η αξιοκρατία. Δεν είσαι αρκετά καλός για να σπουδάσεις σε ΑΕΙ, αλλά άριστος για να διοριστείς στο Δημόσιο, αρκεί να πληρώσεις τα δίδακτρα σε μια ιδιωτική σχολή".

Επισήμανε ακόμη τις ελλείψεις φαρμάκων στα δημόσια νοσοκομεία, την αγωνία των καρκινοπαθών και τον κίνδυνο κλεισίματος μονάδων. "Ο μόνος χώρος των νοσοκομείων που ενδιαφέρει τον Μητσοτάκη ειναι ο χώρος των γραφείων των διοικητών που θέλει να διορίζει τους κομματικούς εγκάθετους" τόνισε.

Δυνατό brand, που δεν αλλάζει, το όνομα "ΣΥΡΙΖΑ"

Μιλώντας στον Ν. Χατζηνικολάου το βράδυ της Δευτέρας ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για το "εγχείρημα της ανασυγκρότησης, διεύρυνσης και μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μεγάλο κόμμα της Αριστεράς που θα αποτελεί τον βασικό κορμό της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης". Αναφέρθηκε στα "δύο ΠΑΣΟΚ" που υπάρχουν ξεκαθαρίζοντας πως εκείνος μιλά θετικά για εκείνο που έδωσε όραμα και προοπτική σε αγώνες δεκαετιών και όχι για εκείνο που "κοινωνικοποίησε τη διαφθορά και τη διαπλοκή".

Υπογράμμισε δε ότι το 36% που είχε λάβει και το 32% που έλαβε σε αυτές τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ "δεν είναι όλοι ριζοσπάστες αριστεροί, είναι κόσμος που, ανεξαρτήτως από πού προέρχεται, προτίμησαν τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή βλέπουν ένα κόμμα που θέλει να συγκρουστεί, βλέπουν έντιμους πολιτικούς και μια προσπάθεια που πρέπει να στηριχθεί. Αυτόν τον κόσμο δεν πρέπει να τον αφήσουμε έξω απ' το ‘ιερό'".

Άφησε ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο προσθήκης στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ. "Είναι πολύ δυνατό brand, που δεν πρέπει να αλλάξει" είπε επισημαίνοντας πως "το αν θα προστεθεί δίπλα και κάτι που να δίνει και μια άλλη προοπτική είναι ανοικτό και είναι συζητήσιμο, όλη αυτή τη συζήτηση όμως θέλουμε να τη διεξαγάγουμε όχι σε κλειστές πόρτες, αλλά πλατιά, με τον κόσμο που μας στηρίζει".

ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Συναίνεση ναι, αλλά όχι στο παράλογο

"Όχι" στην αποστολή Patriot και αξιωματικών στη Σαουδική Αραβία

Σε υψηλούς τόνους αναφέρθηκε στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και στο προσφυγικό: "Έξι μίνες πειραματίζονται και πατάνε σε δυο βάρκες". "Δεν έχω καμία αντίρρηση να δώσω συναίνεση στον κ. Μητσοτάκη σε εθνικά και προσφυγικό. Δεν μπορούμε να δώσουμε συναίνεση στο παράλογο. Σε τι να δώσω συναίνεση, στην αφωνία του στον Λευκό Οίκο; Δεν πρόκειται να δώσουμε συναίνεση σε ό,τι ανοίγει κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εδαφική μας ακεραιότητα" υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρίνοντας και τη στάση των ΗΠΑ.

Σύμμαχοι χωρίς αντάλλαγμα;

"Πού είναι οι σύμμαχοι; Ναι, να έχουμε στρατηγική συμμαχία με τις ΗΠΑ. Εμείς οικοδομήσαμε το σχετικό νομοσχέδιο, αλλά με ανταλλάγματα. Όχι να δίνουμε τις βάσεις για να έχουν πρόσβαση στο στρατιωτικό μας υλικό, αλλά όταν απειλείται η κυριαρχία μας να 'σφυρίζουν κλέφτικα' και να λένε 'θα τα βρούμε με τον Ερντογάν και τη Μέρκελ'" τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από τον ΑΝΤ1 το προηγούμενο βράδυ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να "παγώσει" την υπογραφή της συμφωνίας "μέχρις ότου ένας από τους ισχυρότερους συμμάχους μας θέσει με σαφήνεια τον τρόπο που θα υπερασπιστεί τον σύμμαχό του σε περίπτωση που η προκλητικότητα της Τουρκίας ξεπεράσει τα όρια".

Επιβεβαίωσε έτσι το ρεπορτάζ που ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίζει το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Μένει να αποφασιστεί εάν θα καταψηφίσει η εάν θα επιλέξει το "παρών".

Υπογράμμισε παράλληλα την έντονη διαφωνία του κόμματος για την αποστολή των πυραύλων Patriot συνοδεία Ελλήνων στρατιωτικών στη Σαουδική Αραβία. "Τι δουλειά έχουν στη Σαουδική Αραβία οι πύραυλοι που αγοράσαμε για να προστατεύουν τα νησιά μας; Να προστατεύσουν τι και ποιον; Να χρησιμοποιηθούν ως επιθετικά όπλα; Τι δουλειά έχουν εκεί οι Έλληνες αξιωματικοί;" διερωτήθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL