Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Είστε σίγουρα κυβέρνηση;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Είστε σίγουρα κυβέρνηση;

Το χειρότερο από όλα είναι η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Με «βόρειους» και «λιμανίσιους» να τρώγονται για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα.

Η κατάσταση αυτή δείχνει τον βαθμό στον οποίο τα επιχειρηματικά και τα οπαδικά συμφέροντα έχουν διεισδύσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο. Και μπροστά στα οποία η κυβερνητική πλειοψηφία παραλύει.

Αυτοί που φώναζαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τη χώρα καθορίζουν τώρα τη στάση τους σε συνεννόηση με τις ΠΑΕ. Και η συνοχή της κυβέρνησης κλυδωνίζεται για τα ποδόσφαιρα την ώρα που ο Ερντογάν ετοιμάζεται να τρυπήσει νοτίως της Κρήτης. Ωραίοι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έβγαλε πέρα ολόκληρες Πρέσπες διατηρώντας τη συνοχή του και την πολιτική του αξιοπρέπεια, έχει κάθε δίκιο να γελάει με την κατάσταση αυτή. Όμως το θέμα δεν είναι αστείο. Γιατί δείχνει ότι τα συμφέροντα στον χώρο του ποδοσφαίρου έχουν ισοπεδώσει, σαν ελέφαντες, κάθε έννοια νομιμότητας. Και αν αυτό συμβαίνει στο ποδόσφαιρο, συμβαίνει και αλλού. Απλώς αλλού τα συμφέροντα δεν διαθέτουν οπαδούς με βεγγαλικά.

Είναι η ώρα να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση τη συζήτηση για το ποδόσφαιρο. Αλλά και για τη διαπλοκή. Γιατί αυτό που συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας διαπλοκή είναι. Και εξευτελισμός της πολιτικής ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL