Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τέλος η 13η σύνταξη και αυξήσεις στις συντάξεις… από το 2023 (Video)

Ο «μηχανισμός στήριξης» που θα έρθει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κατάργηση της 13ης σύνταξης, η οποία όμως ήταν μόνιμο μέτρο και αφορούσε όλους τους συνταξιούχους αντιστοιχεί στο 0,5% του ΑΕΠ αλλά δεν θα πάει στους συνταξιούχους. Θα κατευθύνεται και σε άλλες προνοιακές δράσεις. για ποιες "προνοιακές δράσεις" μιλάνε;

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε: «Στο τέλος κάθε χρόνου θα αποφασίζουν οι υπουργοί Υγείας, Οικονομικών και Εργασίας αν χρειάζεται έκτακτη ενίσχυση ή η κοινωνική ασφάλιση, ή η Πρόνοια, ή η Υγεία για να έχουν την δυνατότητα να το κάνουν».

Ο εργατολόγος Δημήτρης Μπούρλος εξήγησε ότι το 0,5% του ΑΕΠ, που λέει ο υπουργός Εργασίας θα πάει κατά ένα μέρος για την υλοποίηση των αποφάσεων του ΣΤΕ για τις ρυθμίσεις που έκριναν αντισυνταγματικές όπως για τους συντελεστές αναπλήρωσης και για τις περικοπές στις επικουρικές.

Επίσης κατά ένα μέρος το 0,5% θα αφορά δράσεις που θα επιλέγονται είτε με την κοινωνική ασφάλιση, είτε με προνοιακές παροχές, είτε με παροχές που θα έχουν να κάνουν με τον κλάδο υγείας.

Πέρα από αυτά που είδαμε, αυξήσεις στις συντάξεις προβλέπονται (σύμφωνα πάντα με τα σημερινά δεδομένα), από 01.01.2023 κατέληξε ο κ. Μπούρλος δηλαδή μόλις 300.000 θα είναι οι συνταξιούχοι που θα δουν αύξηση.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο