Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
a la Καρτ / Μυστικά της κουζίνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

a la Καρτ / Μυστικά της κουζίνας

Παριστάνει εδώ και καιρό τον μετριοπαθή τεχνοκράτη ο τύπος. Κι έρχεται, μετά από διάφορα δεξιά παραπατήματα, που του έσκισαν λίγο τη μάσκα, να βαράει προσοχή στην απάτη.

Να λέει όποια ανοησία κατεβάζει το πολιτικά αποστειρωμένο κεφάλι του για να στηρίξει ένα εκλογικό σύστημα με τη συνδρομή μιας ξεγυρισμένης απάτης. Την Ιστορία αφορά, αλλά απάτη παραμένει.

Γιατί όμως μας ξενίζει; Η απάτη είναι το σήμα κατατεθέν της κυβέρνησης. Με πρώτο τον Μητσοτάκη. Που διέπραξε κάθε απάτη -Πρέσπες, προσφυγικό, μεσαία τάξη, ανάπτυξη, ανεργία, επενδύσεις, κράτος, συντάξεις- για να ανακαταλάβει το Μαξίμου. Κι αφού το ανακατέλαβε, άφησε το μέλι και πήρε το τσιγκέλι. Για να κρεμάσει κοινωνικές ομάδες, ανθρώπους, Δικαιοσύνη, δημοκρατία. Και το χειρότερο: Για να κρεμάσει τον κοινό νου των νοικοκυραίων που ακόμα τον πιστεύουν. Κι αν συνεχίσουν να τον πιστεύουν, θα γίνει ο κοινός νους τους ΣΚΑΪ. Και καλή όρεξη στον Οικονόμου.

Η απλή αναλογική φταίει για τον Χίτλερ. Γεραπετρίτης. Το ρουσφέτι για τους “γαλάζιους” παππούδες δείχνει ευαισθησία για τους συνταξιούχους. Βρούτσης. Τα κολέγια εξισώνονται με τα ΑΕΙ γιατί το ζητάει η Κομισιόν. Κεραμέως. Δεν έχει πτυχία ο Κοντολέων, αλλάζουμε τον νόμο. Μητσοτάκης.

Φέρνει ένα ζεμπίλι ψήφους ο Πατέρας, παίρνει νοσοκομείο. Μητσοτάκης. Ήταν συνεταίρος του Mr. Energa ο ανεψιός, άρα έχει τεχνογνωσία για να αναλάβει το Μαξίμου. Μητσοτάκης. Βγαίνεις ή δεν βγαίνεις εκτός κανονικότητας; Βρε, δεν είναι ερασιτέχνες, είναι ξεσκολισμένοι απατεώνες!

Πώς τα καταφέρνουν όμως; Πώς δεν πήραν με τις πέτρες τον Γεραπετρίτη; Μυστικά της κουζίνας. Αν οι ίδιοι είναι μάγειροι της απάτης, μαζική παραγωγή και ντελίβερι διαπράττουν τα γνωστά αφεντικά των ΜΜΕ. Τα μαγαζιά στα οποία η δημοκρατία έχει αναθέσει την ενημέρωσή μας -αντικειμενική, ψύχραιμη, χωρίς φόβο, αλλά με πάθος- παίρνουν την αλήθεια σου και σου την κάνουν λιώμα. Φάγετε εξ αυτού πάντες, λέει ο δημοσιογράφος του Μητσοτάκη. Πίετε εξ αυτού πάντες, λέει ο οινοχόος του Γεραπετρίτη. Και τρώγε, πίνε, μπλέκει η αναλογική με τον Χίτλερ.

Συμπέρασμα. Αν ως αλήθεια επιβάλλονται όσα ταΐζουν στους πελάτες τα συστημικά ΜΜΕ, την πατήσαμε. Πάμε για ένα απέραντο, ανατριχιαστικό... mirroring του Μητσοτάκη, του Γεραπετρίτη, των Μπογδάνων. Ευτυχώς όμως ο Θεός της Αριστεράς μας έδωσε γλώσσα - ροδάνι. Και δάχτυλα για πληκτρολόγιο.

Για να βρει και η κακομοίρα η αλήθεια μια δίοδο προς όσους ακόμα χρησιμοποιούν το μυαλό τους.

Συνεπώς: Βρε μίλα, που έγραψε κι ο Αζίζ Νεσίν. Γιατί, αν δεν μιλάς, πας ντουγρού για τη Φάρμα των Ζώων...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL