Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Μ. Τζούφη: Η ΝΔ φοβάται τη λαϊκή βούληση και την απλή αναλογική (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μ. Τζούφη: Η ΝΔ φοβάται τη λαϊκή βούληση και την απλή αναλογική (Video)

"Η Νέα Δημοκρατία φοβάται την λαϊκή βούληση και την ανόθευτη έκφραση. Φοβάται το σύστημα της απλής αναλογικής. Για το λόγο αυτό, τα κυβερνητικά στελέχη επιλέγουν να διαστρεβλώσουν την ιστορία και να κατηγορήσουν την απλή αναλογική για την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, αλλά και για τον εμφύλιο", σημείωσε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, κατά τη συζήτηση για το νέο εκλογικό νόμο στη Βουλή.https://www.youtube.com/embed/BW5CaqzHY7k

Θέλει άραγε η ΝΔ να μας πείσει πως αρνείται την απλή αναλογική για λόγους... αντιφασιστικούς; Φυσικά και όχι. Αντίθετα, είναι αποφασισμένη να εγκαθιδρύσει εκ νέου ένα συγκεντρωτικό μοντέλο που θα πριμοδοτεί εξουσίες χωρίς συνεργασία, χωρίς συναίνεση, αλλά και χωρίς λογοδοσία. Οι συναινέσεις που αναζητά είναι "ala cart", στα ζητήματα που δεν καταφέρνει, όπως στο προσφυγικό και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.  

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η εγκαθίδρυση της απλής αναλογικής αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την λαϊκή βούληση και αναβαθμίζει τον ρόλο του κάθε εκλεγμένου. Δεν είναι απλώς μία αξιακή επιλογή, αλλά έρχεται να καλύψει τα υπαρκτά δημοκρατικά ελλείμματα και τις παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Η ΝΔ επιμένει στις συνταγές του χθες. Στις συνταγές που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και την χρεοκοπία. Στην αλαζονεία της παντοδυναμίας του ενός, που στηρίζεται σε επίπλαστες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες. Σε ένα σύστημα που αναπαράγει την φαυλότητα, το ρουσφέτι και τη διαπλοκή. Και κυρίως, ένα σύστημα που δεν σέβεται την αρχή της ισοτιμίας της ψήφου.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL