Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πιέζεται για κατάργηση του ενσήμου

Ανοίγει ο δρόμος για τα θύματα της Κατοχής και για τις οικογένειές τους προκειμένου να καταθέσουν αγωγές αποζημίωσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του δικαστικού ενσήμου στις Αναγνωριστικές Αγωγές Πολυμελούς Πρωτοδικείου. Και η κυβέρνηση μετά από μεγάλη πίεση εξετάζει τη δυνατότητα να εξαιρέσει τις αγωγές των πολεμικών αποζημιώσεων από την υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου.

Το κόστος του ενσήμου ήταν απαγορευτικό καθώς έφτανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ –η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ευαγγελία Λιακούλη είπε χθες στη Βουλή ότι μόνο το δικαστικό ένσημο για το Δομένικο είναι 300.000 ευρώ.

«Εξετάζουμε τη δυνατότητα εξαίρεσης των εν λόγω αγωγών από την υποχρέωση καταβολής δικαστικού ενσήμου, εφόσον δεν εγείρονται άλλα νομικά και συνταγματικά ζητήματα», ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και πρόσθεσε ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναλάβουμε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία».

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις