Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Τζανακόπουλος σε Γεραπετρίτη: Αθλιότητα ιστορική, πολιτική, ιδεολογική - Να ανακαλέσετε (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τζανακόπουλος σε Γεραπετρίτη: Αθλιότητα ιστορική, πολιτική, ιδεολογική - Να ανακαλέσετε (Video)

"Σας καλώ να ανακαλέσετε για λόγους ιστορικής ειλικρίνειας και ιστορικής ακρίβειας" είπε ο Δ. Τζανακόπουλος.

«Θέλετε να μου πείτε ότι δεν έφταιγε η Συνθήκη των Βερσαλλιών, ότι δεν έφταιγαν οι υπέρογκες αποζημιώσεις, οι ουρές του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, δεν έφταιγε ο αντισημιτισμός, η άνοδος του φασισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη, ένα συνολικότερο πολιτικό και ιδεολογικό κλίμα αλλά έφταιγε η απλή αναλογική. Πρόκειται για αθλιότητα, ιστορική, πολιτική και ιδεολογική, την οποία σας καλώ να ανακαλέσετε άμεσα».

Ο κ. υπουργός δεν δίστασε να αποδώσει και τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα στην απλή αναλογική, άλλη μια άθλια ιστορική ανακρίβεια που δεν ανήκει πλέον στην σφαίρα του ιστορικού αναθεωρητισμού, αλλά στη σφαίρα μιας παραδοξολογικής ακροδεξιάς ρητορείας που ο κ. Γεραπετρίτης υιοθετεί στο πλαίσιο της υπεράσπισης της Ν.Δ. και του πρωθυπουργού του.

Αναφορικά τέλος «με τη δήθεν υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που δεν πρόλαβε να νομοθετήσει την απλή αναλογική. Είχαμε πάρα πολλή δουλειά να αποκρούουμε το σαμποτάζ, την υπονόμευση που ερχόταν από εσάς και την παράταξή σας, την επιλογή σας να στηρίξετε τις ακραίες δυνάμεις που επέβαλλαν στην χώρα την χρηματοπιστωτική ασφυξία το πρώτο εξάμηνο του 2015. Είχαμε εξαιρετικά δύσκολη δουλειά να αποκρούουμε την υπονομευτική σας πολιτική όχι απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί γνωρίζουμε το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης που υλοποιήσατε, ήταν κίνηση και στρατηγικό σχέδιο εναντίον των συμφερόντων των πολιτών και της κοινωνικής πλειοψηφίας. Πολύ καλά κάναμε και αποκρούσαμε αυτό το σχέδιο και του αφήσαμε χώρο να αναπνεύσει».

Ο κ. Γεραπετρίτης όταν έλαβε το λόγο «τα μάζεψε» παρά τους υψηλούς τόνους.

Συντάκτης: avgi.gr

Αναλυτική η δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖ, Δημήτρη Τζανακόπουλου:

Νιώθω υποχρεωμένος να επισημάνω τρία σημεία τα οποία έθεσε ο κ. Γεραπετρίτης και δεν τιμούν ούτε την αίθουσα, ούτε τον ίδιο, ούτε την παράταξή του, ούτε φυσικά και την κυβέρνησή του.

Πρώτο σημείο, είναι μεγάλο ολίσθημα και τον καλώ να ανακαλέσει, αφού δεν δίστασε στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τα πλειοψηφικά συστήματα να αποδώσει στην απλή αναλογική την ευθύνη για το γεγονός ότι υπήρξε διορισμός του Αδόλφου Χίτλερ το 1933 στην καγκελαρία της Γερμανικής Δημοκρατίας.

Απέδωσε με δυο λόγια την ευθύνη για την άνοδο του ναζιστικού φαινομένου στην Γερμανία στην απλή αναλογική.

Πρόκειται για απαράδεκτη δήλωση που σας καλώ να ανακαλέσετε για λόγους ιστορικής ειλικρίνειας και ιστορικής ακρίβειας.

Θέλετε δηλαδή κ. Υπουργέ να πιστέψουμε ότι για την άνοδο του ναζισμού δεν φταίει η συνθήκη των Βερσαλλιών, οι υπέρογκες πολεμικές αποζημιώσεις, το κλίμα αντισημιτισμού, η άνοδος φασιστικών κομμάτων σε όλη την Ευρώπη αλλά η απλή αναλογική.

Πρόκειται για αθλιότητα, ιστορική ,πολιτική και ιδεολογική που σας καλώ να ανακαλέσετε άμεσα.

Δεύτερον, δεν δίστασε ο κ. Υπουργός να αποδώσει και τον εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα στην απλή αναλογική. Άλλη μία άθλια ιστορική ανακρίβεια, η οποία δεν ανήκει πλέον στη σφαίρα του ιστορικού αναθεωρητισμού αλλά ανήκει στη σφαίρα μιας παραδοξολογικής ακροδεξιάς ρητορείας, την οποία δυστυχώς ο κ. Γεραπετρίτης υιοθετεί στο πλαίσιο της υπεράσπισης της κυβέρνησής του και του Πρωθυπουργού του.

Τώρα για τη δήθεν υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ το 2015, όπου δεν πρόλαβε να νομοθετήσει την απλή αναλογική, ακούστε κ. υπουργοί της κυβέρνησης –επειδή το ακούω και από πολλούς βουλευτές της συμπολίτευσης- είχαμε πάρα πολλή δουλειά το 2015 να αποκρούουμε το σαμποτάζ, την υπονόμευση που ερχόταν από εσάς και την παράταξή σας, την επιλογή σας να στηρίξετε εκείνες τις ακραίες ευρωπαϊκές δυνάμεις που επέβαλλαν στη χώρα τη χρηματοπιστωτική ασφυξία στο α΄ εξάμηνο του 2015, είχαμε λοιπόν, εξαιρετικά δύσκολη δουλειά.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά το σχέδιο της αριστερής παρένθεσης. Το σχέδιο όμως της αριστερής παρένθεσης που εσείς εκπονήσατε και εσείς υλοποιήσατε, δεν ήταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν στη πραγματικότητα κίνηση και στρατηγικό σχέδιο εναντίον των συμφερόντων των πολιτών και της κοινωνικής πλειοψηφίας.

Άρα λοιπόν, ναι. Πολύ καλά κάναμε το 2015 και αποκρούσαμε αυτό το επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, αυτό το επικίνδυνο για τους πολίτες σχέδιο και δεν του δώσαμε ούτε μισή σπιθαμή χώρο για να αναπνεύσει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL