Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Αντώνης Λιάκος: "Από την πρώτη στιγμή που συνάντησα τη Μάνα-Φύσσα... μ’ ένα κόμπο στο λαιμό που διαρκεί"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντώνης Λιάκος: "Από την πρώτη στιγμή που συνάντησα τη Μάνα-Φύσσα... μ’ ένα κόμπο στο λαιμό που διαρκεί"

"Συνάντησα σήμερα για πρώτη φορά τη Μάγδα Φύσσα, στη δίκη της Χρυσής Αυγής".

"Ομολογώ ότι αισθάνθηκα έναν τεράστιο σεβασμό όταν βρέθηκα κοντά της και μου έδωσε το χέρι της. Μια ευγενική γυναίκα, απλή στους τρόπους, με πρόσωπο που αποτυπώνει το τραγικό, αλλά με ένα ήρεμο μεγαλείο.

Αν μιλάμε για μεγάλες προσωπικότητες, για μορφές συμβολικές στην εποχή μας, αν κάτι θα αποτυπωθεί από την ιστορική μάχη εναντίον του φασισμού που δόθηκε στην Ελλάδα σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της, είναι η τίμια μορφή αυτής της γυναίκας.

Και κάτι άλλο: σεβασμός σε όλους αυτούς, νομικούς, δημοσιογράφους, ακτιβιστές, συμπαραστάτες, σ’ αυτή τη μεγάλη και πλατιά δημοκρατική συμμαχία που ενώνει ανθρώπους από διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις, και οι οποίοι έχουν πάρει πάνω τους την ιστορική αυτή δίκη.
Ας μην λέμε ότι στην Ελλάδα έλειψαν οι προσωπικότητες, η προσφορά, εκείνο το στοιχείο που μπορεί να μας εμπνεύσει μα ζούμε, να αγαπάμε τη χώρα αυτή και τη δημοκρατία.

Γράφω υπό το κράτος αυτής της συγκίνησης από την πρώτη στιγμή που συνάντησα τη Μάνα-Φύσσα, μ’ ένα κόμπο στο λαιμό που διαρκεί. Με αυτή την αίσθηση του “sublime”, του υψηλού, εκείνου που σε βγάζει από την καθημερινότητα, είτε αυτό είναι έργο τέχνης, ή τραγική στιγμή, ή προσωπικότητα που ενσαρκώνει το τραγικό".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL