Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C15.8°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.6°C17.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.1°C
4 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
3 BF 55%
Tea Party
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Tea Party

Αυτή είναι η μία πλευρά του ζητήματος. Υπάρχουν κι άλλες. Η άμβλωση δεν είναι επιθυμητή κατάσταση. Είναι αναγκαστική.

Ένας καλός τρόπος να περιορίσουμε τις αμβλώσεις είναι η εισαγωγή της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και η ενημέρωση των παιδιών για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν για να προστατεύουν τον εαυτό τους. Αντ’ αυτού, εισάγουμε μια ημέρα κατήχησης στη θέση της αργίας των Τριών Ιεραρχών.

Είναι προφανές ότι στην Ελλάδα συγκροτείται ένα Τea Party, στα πρότυπα του αμερικανικού συντηρητικού ρεύματος που διαμορφώθηκε στις ΗΠΑ μέσα στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα. Αυτό το ρεύμα άνοιξε τον δρόμο στον Τραμπ και τον τραμπισμό.

Στην Ελλάδα δεν ξέρουμε σε ποιον θα ανοίξει τον δρόμο, ξέρουμε όμως ποιοι το εκφράζουν στον δημόσιο χώρο. Είναι αυτοί που δίνουν μάχη για τις παραδοσιακές μας αξίες, ενάντια στους ξένους, την ιδεοληψία της Αριστεράς, τη μάστιγα των «δικαιωματικών». Αυτοί που επιτέθηκαν στον Ινδαρέ επειδή ζήτησε εισαγγελέα για να μπει η αστυνομία στο σπίτι του.

Στα χρόνια του Μνημονίου η Αριστερά εστίασε στα θέματα της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής. Τώρα πρέπει να ασχοληθεί ξανά και με την υπεράσπιση των προοδευτικών ιδεών.

Είναι ανεπίτρεπτο να αφεθεί αμαχητί η ιδεολογική ηγεμονία στους νεοσυντηρητικούς, στα λαϊκιστικά ΜΜΕ και σε κάτι ρασοφόρους αρνητές του Δαρβίνου. Δεν είναι εύκολη μάχη. Αλλά, αν δεν το κάνει η Αριστερά, δεν θα το κάνει κανείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL