Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Αποσύρουν το Δημόσιο, ιδιώτες παντού...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποσύρουν το Δημόσιο, ιδιώτες παντού...

Κάθε φορά που, προεκλογικά, βρισκόταν αντιμέτωπη με την κατηγορία ότι προωθεί την ιδιωτική εκπαίδευση, η Ν.Δ. ορκιζόταν ότι θα ενισχύσει τη δημόσια εκπαίδευση. Τώρα δεν της χρειάζονται τέτοια φύλλα συκής.

Έτσι, μιλώντας στους "Financial Times" για την... "εξωστρέφεια" που θέλει να δώσει στα ελληνικά πανεπιστήμια (την προσέλκυση φοιτητών από χώρες εκτός Ε.Ε., όπως εξήγησε), η Νίκη Κεραμέως δεν δίστασε να δείξει ότι ο πραγματικός στόχος είναι να αποσυρθεί το Δημόσιο από τη χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με παράλληλη παράδοση "φιλέτων" στον ιδιωτικό τομέα σε συνδυασμό με την εξώθηση των ΑΕΙ να λειτουργήσουν με καθαρά κριτήρια αγοράς και όχι έρευνας:

"Θέλουμε να παράσχουμε στα πανεπιστήμια τη δυνατότητα να αποκτήσουν άλλα εργαλεία χρηματοδότησης, όπως είναι για παράδειγμα τα φορολογικά κίνητρα για δωρεές και προσφορές, οι ιδιωτικές συνεργασίες και τα έσοδα από πατέντες", είπε.

Παρεμπιπτόντως, αυτά τα φορολογικά κίνητρα είναι ένας καλός τρόπος για να ρίχνεις τη φορολογία διαφόρων εχόντων και κατεχόντων, που μετά θα τους εμφανίζουν και ως ευεργέτες... Κάτι αντίστοιχο με αυτό που παρουσίασε ως ιδέα του Κυρ. Μητσοτάκη -υπό τον τίτλο "ζητούνται νέοι ευεργέτες"- το "Πρώτο Θέμα" την Κυριακή: "Να ανοίξει ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου με στόχο την αγορά αμυντικών εξοπλισμών με την αρωγή ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και ιδιωτών"... Νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL