Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Το όνομα του υποψηφίου Προέδρου θα ανακοινωθεί μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου / Στην κυβέρνηση συνεχίζουν τα "προεδρικά καλλιστεία"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το όνομα του υποψηφίου Προέδρου θα ανακοινωθεί μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου / Στην κυβέρνηση συνεχίζουν τα "προεδρικά καλλιστεία"

“Ο πρωθυπουργός σχεδιάζει να επιταχύνει τη δημοσιοποίηση του προσώπου που θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας” σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι “ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αφήσει να εξαντληθεί ολόκληρη η συνταγματική προθεσμία (σ.σ.: 13 Φεβρουαρίου)”. Οι ίδιοι κύκλοι εκτιμούν πως η σχετική ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί λίγες ημέρες μετά την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, που προσδιορίζεται για τις 22 Ιανουαρίου.

"Έχει κατασταλάξει ο Μητσοτάκης"

Τα τελευταία 24ωρα στο επίκεντρο της σεναριολογίας βρίσκεται ο Λίνος Σισιλιάνος, που το καλοκαίρι του 2011 διαδέχθηκε τον Χρήστο Ροζάκη στη θέση του δικαστή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στασβούργου και το 2019 η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τον εξέλεξε ως νέο πρόεδρο του Δικαστηρίου. Ο Λίνος Σισιλιάνος φέρεται να είναι πρόταση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, ενώ εκτιμάται ότι, εφόσον προταθεί, θα τον ψηφίσει και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., λόγω και των άριστων σχέσεων που έχει με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Σ’ αυτό το φόντο, ο Γ. Γεραπετρίτης προέβη χθες στην εκτίμηση (ΘΕΜΑ FM) ότι “ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει κατασταλάξει στο όνομα που θα προτείνει για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας”...

"Πολιτικό πρόσωπο"

Αίσθηση προκάλεσαν τα εγκώμια της Ντόρας Μπακογιάννη για τις Μαρία Δαμανάκη και Άννα Διαμαντόπουλου λέγοντας -σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να προταθούν για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα- ότι “είναι άξιες”, ενώ επισήμανε ότι “το πρόσωπο θα πρέπει είναι πολιτικό λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στις διεθνείς σχέσεις της χώρας”. Σημειώνεται ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών (4.12) είχε ταχθεί υπέρ μιας γυναικείας υποψηφιότητας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μακάρι να είναι γυναίκα, ρε παιδιά. Ξέρετε πόσο λίγες είμαστε; Είναι ντροπή! Πρέπει να αυξηθούμε». Δεν πέρασε απαρατήρητη η επισήμανση της Ντόρας Μπακογιάννη “ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν αποκλείει μια εκ νέου υποψηφιότητα του κ. Παυλόπουλου” λίγες ημέρες αφότου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο ανιψιός και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης αναπαρήγαγαν στο Twitter την παράγραφο ενός άρθρου της “Καθημερινής” που επιδιώκει να λοιδορήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Εγκώμια Βορίδη για Σαμαρά

Στον αντίποδα, ο Μάκης Βορίδης δεν έκρυψε εκ νέου την υποστήριξή του στον Αντώνη Σαμαρά! Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αν και δήλωσε ότι “τον ρόλο του προφανώς δεν θα τον υποδείξω εγώ” επανέλαβε ότι” ο Αντ. Σαμαράς είναι εκείνος που έκανε κυβέρνηση με τον προαιώνιο πολιτικό αντίπαλο της Νέας Δημοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ, και είναι επίσης εκείνος που έκανε κυβέρνηση με υπουργούς της Αριστεράς, με τη συμμετοχή της ΔΗΜ.ΑΡ.”. Κορυφώνοντας δε τα εγκωμιαστικά σχόλια για τον πρώην πρωθυπουργό ισχυρίστηκε (News 247) ότι “πιστώνεται την ανασυγκρότηση της χώρας και την ανάκαμψη της οικονομίας πριν την καταστροφική έλευση των λαϊκιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ.”...

ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL