Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αποδοκιμάστηκε ο Ν. Μηταράκης από τους οπαδούς του

Επεισοδιακή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου - Εμμένοντας στη ρητορική ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν είναι καλοδεχούμενοι, ο υφυπουργός παρουσίασε ως κυβερνητική υποχώρηση το ότι το νέο κέντρο θα είναι κλειστό και θα αφορά 4.000 και όχι 7.000 ανθρώπους

Υπό έντονες αποδοκιμασίες συγκεντρωμένων μπήκε χθες το απόγευμα ο βουλευτής Χίου και υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης στο δημαρχείο Χίου, όπου συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο με θέμα την κατασκευή του κλειστού κέντρου αιτούντων άσυλο που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα politischios.gr, μερίδα συγκεντρωμένων στη θέα του Νότη Μηταράκη εξαγριώθηκαν, με αποτέλεσμα να πετάξουν μπουκάλια με νερό και καφέδες, ενώ έσπασαν την πόρτα του δημαρχείου Χίου κατά την προσπάθειά τους να μπουν μέσα στο κτήριο.

Μέσα στη συνεδρίαση ο υφυπουργός, σύμφωνα με τις τοπικές ανταποκρίσεις, υποσχέθηκε την κατασκευή της της παράκαμψης του Βροντάδου και των στροφών του Αίπους, ζητώντας παράλληλα να παραχωρηθεί δημοτική έκταση πέραν του «15» (χιλιομετρική θέση του δρόμου Χίου - Βολισσού) για να κατασκευαστεί το κλειστό κέντρο.

Ο Ν. Μηταράκης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του μετά από πολλές διακοπές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα astraparis, τονίζοντας ότι η άποψη της κυβέρνησης είναι να βρεθεί θέση σε άλλο σημείο, κατά προτίμηση στο «17» ή το «18», σε δημοτικές εκτάσεις, και ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο να εγκρίνει παραχώρηση της αναγκαίας έκτασης για τη δημιουργία της νέας υπερδομής ώστε να κλείσει η ΒΙΑΛ.

Κατά τις ίδιες πηγές, παρουσίασε ως υποχώρηση της κυβέρνησης ότι η νέα δομή θα είναι χωρητικότητας 4.000 ανθρώπων και όχι 7.000, που ήταν το αρχικό κυβερνητικό σχέδιο, και τόνισε ότι το κέντρο θα είναι κλειστό, ότι δεν είναι καλοδεχούμενοι στη χώρα μας οι παράνομοι μετανάστες και όσοι δεν τυγχάνουν διεθνούς προστασίας θα φεύγουν για την Τουρκία καθώς και ότι δεν θα υπάρξει μόνιμη εγκατάσταση προσφύγων στην ακριτική Χίο.

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικαστέες

"Αυτονόητα καταδικαστέες" χαρακτήρισε ο ΣΥΡΙΖΑ τις επιθέσεις κατά Μηταράκη, επισημαίνοντας πως "δυστυχώς, η Ν.Δ. βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μισαλλοδοξία και τα ψέματα που έσπειρε προεκλογικά για λίγες ψήφους".

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πανηγυρίζουν και αυτοσυγχαίρονται

Είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους εκεί στη Νέα Δημοκρατία. Θεωρούν προφανώς ότι, βάζοντας τους μπουκωΜΜΕνους της λίστας Πέτσα να ασχολούνται νυχθημερόν με τον Καλογρίτσα και να ανακαλύπτουν σχέδια εκτροπής και φίμωσης του Τύπου, διαχειρίζονται επιτυχώς τα προβλήματα της χώρας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις