Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Ψεύτες και απατεωνίσκοι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ψεύτες και απατεωνίσκοι

Ψέμα 1: Αρχικά οι διαρροές της κυβέρνησης Μητσοτάκη έλεγαν ότι με αίτημα Μητσοτάκη ο Τραμπ θα τηλεφωνήσει στον Ερντογάν. «Αν επιθυμείτε σταθερότητα, εσείς που έχετε προσωπική σχέση με τον Ερντογάν, μπορείτε να του διαμηνύσετε και τις συνέπειες», φέρεται να του είπε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ψέμα 2: Μετά διέρρευσαν ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο αναλαμβάνει πρωτοβουλία. Και ότι δεσμεύτηκε στο δείπνο με τα ούζα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν είναι απαραίτητο ο Πρόεδρος Τραμπ να πάρει τηλέφωνο και να μιλήσει με τον Ερντογάν, υπάρχουν πάρα πολλά κανάλια επικοινωνίας, τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν», είπε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, αναλαμβάνοντας την ευθύνη να αλλάξει τη γραμμή, και πρόσθεσε αισιόδοξα: «Στο μέλλον θα έχουμε από πλευράς ΗΠΑ ανάληψη πρωτοβουλιών προκειμένου να πέσουν λίγο οι τόνοι, κυρίως από την Τουρκία».

Ψέμα 3: Από την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους του Πομπέο οι κυβερνητικοί ξέπεσαν στη διαρροή ότι θα υπάρξει αμερικανική «διαμεσολάβηση» μέσω ενός... deputy assistant secretary (αναπληρωτή βοηθού υπουργού Εξωτερικών) ονόματι Μάθιου Πάλμερ.

Ψέμα στο ψέμα. Το Στέιτ Ντηπάρτμεντ το διέψευσε. Ακόμη και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας «άδειασε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη! «Δεν επιβεβαιώνω ότι υπάρχει διακηρυγμένη προσπάθεια διαμεσολάβησης των Ηνωμένων Πολιτειών" είπε στον ΣΚΑΪ.

Είναι το μόνο ψέμα που είπαν από το Μαξίμου σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ; Όχι, διότι το Μαξίμου παραποίησε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού με τις οποίες υποστήριξε τη δολοφονία Σουλεϊμανί. Η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού αφαίρεσε από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού δύο κρίσιμες φράσεις. Τη φράση του «τώρα που οι ΗΠΑ έδωσαν ένα σαφές μήνυμα σε σχέση με τις κόκκινες γραμμές που είναι διατεθειμένες να χαράξουν προκειμένου να κινηθούν προς μια πρωτοβουλία που θα αποκλιμάκωνε την ένταση και ελπίζω αυτό το μήνυμα να το έλαβαν όλοι». Και τη φράση «και στηρίζουμε αυτή την απόφαση» που αφορούσε τη δολοφονία του Ιρανού αξιωματούχου.

Eξαπάτηση και της διεθνούς κοινότητας. Λογοκρισία του πρωθυπουργού από το... γραφείο του! Επίσημη κρατική παραπληροφόρηση της ελληνικής κοινής γνώμης από τους συνεργάτες του - λογικό, αφού τα ΜΜΕ τους «χαϊδεύουν»...

Αυτές όμως οι συμπεριφορές κοστίζουν στους σοβαρούς κύκλους με τους οποίους δεν σχετίζεται το Μαξίμου. Είναι συμπεριφορές που σταματούν ακόμη και τις επενδύσεις - εκτός αν μας πουν ότι οι ξένοι επενδυτές που τους παρακαλούσαν στις ΗΠΑ δεν ανησυχούν για ένα νέο πόλεμο στη Μεσόγειο. Εκτός αν μας πουν ότι οι ξένοι επενδυτές θα βάλουν τα λεφτά τους σε μία χώρα της οποίας η κυβέρνηση καταφεύγει σε ψέματα και απατεωνιές για να δικαιολογήσει τα λάθη του άπειρου, απροετοίμαστου και ενδεούς προέδρου της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL